En underbar dag igår!

Först var det genomgång sedan lottdragning. Fanns två grupper. En gul som var de första att få hänga. Och en blå. Spänningen var olidlig. Det handlade om 130-talet fotografer. Vilken grupp tillhör jag?

Då det var min tur att ta en lott sa Generalen Christer Fjellis Fjellman: ”Dej känner jag igen, du tillhör gul grupp. Å ja drog lottplats gul 74. På lott 73 hamnade världsfotografen http://www.paulhansen.se som hade med två stora foton. Ett från Haiti, liv och död på Pelegatan. Och ett från kriget i forna Jugoslavien.

16

Paul till vänster John till höger i bild

Lars ”Eppe” Epstein som även skrev i DN om denna dag hängde ut. Läs inlägget här: http://blogg.dn.se/epstein/2016/08/27/tack-fjellis-for-planket-2016/

Eppe hängde ut färgstarka bilder från inlägg ”Gränslöst systerskap” 8 mars-demonstrationen. Kvinnors självklara rätt att leva i samhället på samma villkor som männen.

10

LARS EPSTEINS BIDRAG TILL PLANKET

Jättemycket folk, ja det kom tusentals besökare.

7

FOLKVANDRING TILL PLANKET

Och General Fjellis satt vid sitt bord och blev avlöst hela dagen av folk som ville slänga några ord med denna fotoentusiast.

4

FJELLIS I LJUS SKJORTA MED ARMARNA I KORS

Jag har vart med på detta plank en gång tidigare. Då träffade jag världsfotografen Anders Pedersen och vi bytte utställningsfoton med varandra! I år sålde jag min fotobok HÅLL HÖJDEN! till världsfotografen Paul Hansen 

Å vet ni vad! Jag blev lovad en gul plats till nästa år! Tjingling!!