Jag har vart på flera psykavdelningar.

Nu är jag på M76 Huddinge,

efter att begärt förflyttning från Sankt Görans sjukhus avd 54 som uppfattas av mej som mycket steril avdelning.

 

images

foto: Metro

UTIFRÅN SER DET HYFFSAT TREVLIGT UT, MEN INNANFÖR, GRRR!

 

Inga små grupper med stolar och litet bord som är brukligt att det bör vara tillgängligt (socialt umgänge) En långvägg var full med stolar, som ett väntrum. Stressig personal som – enligt mitt tycke – hade besvär med samarbetet, till och från.

På 54an har jag mycket svårt att se att människor kan börja må i alla fall en gnutta bättre, för att inte tala om avd ”Bas intaget”. Jag fick ligga i korridorren i åtta timmar i en säng där det sprang folk innan jag blev förflyttad till 54an Bas.

Ytters sällan hade personalen tid och lust att stanna upp ett tag.

Ingen telefon eller dator fick användas. Personalen sprang mest in och ut i dörrar. Vi patienter fick vänta på svar hela tiden. Ett par – max – av de tjugo anställda jag träffade höll en hyffsad psykologisk stil. Avdelningstelefon var trasig till och från. Jag lagade den några gånger genom att dra ut datasladdarna med hjälp av en slipad plastked, och ”mojjade” lite.

GODNATT