SKADLIGT ÖVERBELAGDA AVDELNINGAR PÅ PSYKET

Första natten på M76 Huddinge slutade i chockad tillstånd för mej.

http://psykiatrisydvast.episerverhosting.com/mottagning-avd/avdelning-m76m78/

Om inte ledningen omgående idag gör något åt denna situation skickar jag detta till Patientnämnden.

Unknown

Unknown-1

TILL PATIENTNÄMNDEN

KLAGOMÅL ANGÅENDE PERSONLIG KRÄNKNING OCH SÄMRE MÅENDE

 

Mitt namn är John Arthur Ekebert

 

Blev inskriven på avd M76 torsdagen 21 augusti 2014. Rum 4 placerade personal in en säng till. Ett tvåbäddsrum, där det redan alltså var fullt, låg två patienter. Fanns alltså inget skåp att låsa in mina saker. Ingen sänglampa inget nattduksbord.

 

”Rumskamrat” Patient Roland rum 4 är dement/Alzheimers påstås det. Jag vaknade av att denna Roland kladdade på mej, tog otäckt på mej. Jag upplevde detta som mycket hemskt och kränkande. Och han var på mina tillhörigheter som låg på en stol bredvid mej. Det har förvunnit både snus och frukt.

Jag tillkallade personal givetvis. Men kände mej chockad/rädd och arg. Jag har även som barn två gånger blivit sexuellt/våldtagen, antastad som satt sina spår.

Svaret jag fick var att ”Roland inte hittade”

 

Så här får det inte gå till på en Psykiatrisk avdelning. Därför skriver jag till er Patientnämnden. Jag begär/önskar att något görs åt detta/dessa situationer: Det går inte – hälsomässigt att blanda folk hur som helst.   

 

 

4 kommentarer på “SKADLIGT ÖVERBELAGDA AVDELNINGAR PÅ PSYKET

  1. Det finns inget försvar för att blanda dementa patienter med personer med andra diagnoser. Det är dåligt för den demente som blir än mer förvirrad av en orolig miljö med många intryck. Det är dåligt för medpatienterna som blir störda och därmed känner oro och kanske rädsla. Det är dåligt för sjukvårdspersonalen som inte har en sportslig chans att erbjuda vård till så olika patientgrupper då de pressat ihop på samma yta, i samma rum.
    Orkar du ska du självklart anmäla det du upplevt till patientnämnden. De behöver diarieföras att upplevelser som din finns och förmodligen återkommer gång på gång. Det är mängden anmälningar som till sist skapar såväl rubriker som uppmärksamhet som kan leda till förändring.
    Hur som helst vet jag att dina ord, tankar och bilder påverkar samhället och visar på en verklighet som inte alltid lirar med den välkammade, av etablissemanget önskvärda. Så vad du än gör – fortsätt berätta, fortsätt låta dina tankar och bilder läcka ut din verklighetsbild!

    Hoppas du får hjälp med det som river i dig just nu. Kärlek och varma tankar…

  2. Förfärliig läsning Johnny. Du som redan bär på flera trauman. En flyttning är ju akut. Kanske Lise kan hjälpa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.