Va på spejarhumör. Tog en sväng till Tanto, och va får ja se?? Stranden full av pirater och båtar. Grupper av pirater stod och diskuterade något. Det visade sig att detta var ett årligt återkommande jippo: Citat från deras Facebook http://www.facebook.com/groups/74120169413/

 

Det började en dag våren ’08.
Krogen Söderport i Hornstull skulle stänga.
Cap’ns Lonard, Wiklund, Zetterberg och Hass ville ta en sista öl på stället och dessutom göra en grej av det.
Efter mycket brainstormande kom de fram till att klä ut sig till pirater, paddla över Årstaviken i en gummibåt, gå upp till Söderport för en sista öl och sen köra lite skönt parkhäng i Tanto efteråt var det mest självklara sättet att säga hej då till Söderport.
Det året var det 3 tappra kaptener till sjöss. Kapten Lonard hade samlat ihop en liten skara folk i Tanto för att välkomna paddlarna.
Några tappra stapplade sig upp till Söderport och fick i sig en sista öl men de flesta hade så trevligt i Tanto så festen var där.
Slut citat

 

Som utböling klev jag fram till dessa familjära pirater utan att bli kastad i spat, där de flesta hade medelåldern typ, men under mitt samtal med en av initiativtagarna till lika stolt Kapten visade sig att den yngsta var si så där 5 år och den äldsta, ja va sa kapten? 70-80 år nånting. Se fotoporträttet. I vicke fall som helst. Idag hade hären intagit Tanto.

Hur stor attackstyrka Kaptenerna detta femte år hade lyckats samla ihop vetti tusan, men de va ett skapligt stort och glatt gäng, minst sagt. Om denna härjarstyrka av mälarklass nu hade vart på slagfältet visade det sig iallafall icke den stunden jag fick äran att fredligt gå dom runt och skjuta plåtar!