Nisse är död! Polarn som var en redig vän och vapenbroder!

Vi ”campa ihop” några år och Nisse blev en av flera jag skrev personligt om i min fotobok HÅLL HÖJDEN!

Här kan du läsa den sidan i boken efter foton på Nisse

NISSE

362199

 

foto 1 fr HÅLL HÖJDEN! 

”Min absolut äldsta vän från gatan. Vi har känt varandra
i långt över 30 år och hade såå roligt på 1970- och 80- talen. Trötta på att tjäna ihop till pilsner, brass och amfetamin genom riskabelt handlande, bestämde vi oss en dag i början av 80-talet för att tigga oss fram på varsin sida av Götgatan, från Slussen ner mot Skanstull. Vi hade en plan: »Om vi säger att vi behöver 50 öre till mat bör vi få en bagis åtminstone och om vi går på varsin sida av Götgatan så blir det två bagis minst var gång.»

Sagt och gjort. Efter vartannat kvarter hade vi redovisning av vem som var »duktigast«. Jag minns att det var Nisse som vann.

Vi levde gott på detta i ett par veckor och fick så mycket klirr att det räckte till ett mindre restaurangbesök var kväll. Varje dag fick vi ihop till allt vi behövde.

Till sist tröttnade vi och återgick till gamla rutiner. I dag när jag tigger nån enstaka gång, utanför bolaget exempelvis, säger jag alltid: »Tjena! Har du ett par spänn till en pilsner?« Det funkar oförskämt bra!

I alla samhällsklasser finns det dom som inte alls bryr sig om sitt yttre utseende. Nisse tillhör dom. Men han är precis lika fin för det. Hans hjärta är mycket varmt och vi blir alltid lika glada när vi stöter på varandra. ”