Såg Bo Madestrands artikel i DN om Makode Lindes utställning på Galleri Jonas Kleerup http://galleri-kleerup.se/ Tänkte att den bör jag se. Också med tanke på Madestrands tycke att mycket var: ”En del direkt överflödiga” Och vem har inte idag hört talas om tårtan som började gråta. Jag tyckte om tårtskandalen då KRO firade 75 år 2012. Då när Kulturminister Lena Adelsohn skar i tårtan och Linde som liksom var gömd inne/under tårtan skrek och gjorde väsen av sig, skrattade ministern spontant men hjärtligt. Själv tyckte jag då 2012 att det var en redig överraskning med effekta men bra, ärligt. Jag blev alltså positivt uppmärksammad. Men på vad reflekterade jag inte så mycket över, lika mycket som jag inte tidigare reflekterat över det som visst kallas nidbilder. Jag tycker det blir fel att lyfta fram mörkhyade som att mycket är nidbilder. Så har jag aldrig sett på tecknade figurer mm.

ekebert 1

OBS: alla foton på glas är lite missvisande i färg. Ni får stå ut med det gott folk!

Efter detektivarbete då eniro-kartor hade fel galleriadress kom ja rätt ändå. Jakobs Torg 3. Dörrn stod vidagavel, knata in, tomt, tog en broschyr, läste lite. Steg från källarn, Gallerist: Hej! Ja: Hej!

Tårtbitar på golvet.

ekebert 2

Ett ansikte som påminner om Lindes ansiktmålning/mask 2012. Gillar den övervägande hårda valörvalet och det enkla kulörvalet som går igen som en signatur Linde ju!

ekebert 3

Family fun: Inkjet Print 75×50 1/20 a åtta lakan toppade tavlorna.

ekebert 4

Detalj Family fun 

ekebert 5

 

Dessa skulpturer liksom kryper mot än, nästan hotfullt (i sin bildkomposition) placerade på golvrampen.

ekebert 6

Dessa med flera var placerade i en ”bakhall” Gallerist Jonas sa: ”Dessa skulpturer har varit med så mycket i installationer på stan, därför får dom stå liksom lite på sidan” Men dom syntes ju bra ändå tycker jag.

ekebert 7ekebert 8

Konstnären syntes i ett självporträtt

ekebert 9

Och jag kunde bara inte låta bli att ta mej friheten att själv leka lite med självporträttet Fick ju inspiration för tusan!

ekebert 10

Att gå in i en butik/galleri där ägaren låter det stå lite obevakat är fint. Galleristen Jonas, en trevlig prick förövrigt.

Inte såg jag nåt överflöd eller onödigt mycket. Nä, de va precis laget runt (lagom)

HEJHOPPSTOCKHOLM som i vanlig ordning står för att det finns nog ett hopp om vår stad trots allt.