Jag ångrar ingenting, varför spring omkring?

grina sig frisk? Eller så sjuk?

varför springa? överhuvud taget?

tänk vad skönt att komma fram till,

kunna se vägen,

vägen, den går på!

inte bara mål, mål, mål…

 

Vi, jag och Rickard ”flydde” under vinterhalvåret – när vi inte var på landstället i Glömsta Huddinge från betongen Fruängen till villaområdet, stenkastet från, alltså Segeltorp. Hade roligare, där som ingen kände till våra hemförhållanden. Visst! det sniffades thinner, dracks och röktes brass men va fan, vi hade det bra i jämförelse med hur det började bli riktigt pinsamt för oss på gården, grannar ”såg”. I Segeltorp blev jag tillfälligt kär i en polares lillesyrra, Eva. Hade mitt första samlag i en buske en mörk kväll då gänget kom! Jag flög från marken fort som fan och slet på mej brallorna men inte tillräckligt fort. Nu retade Segeltorpsgänget och hennes brorsa Anders mej ett tag – visserligen hjärtligt men ändå – för ”Johnny Fjong”

 

En sen natt sprang vi från Segeltorp mot hemmet jag och Rickard. Bakom en garageslinga gården innan vår gård stod det en matkasse, bara så där, i natten halvskumt! Vi tittade i den, tog upp ett smalt packet, nylonstrumpor? Äh, den langade jag iväg. Då flyger det ut 1-kronor ur det singlade strumppaketet, klirr, klirr, klirr! Vi tittar på varandra, va?? Springer till strumppaketet, kollar! Oj? Va? sjuhundrafemtio kronor i sedlar, skit! Nu springer vi sista biten rakt in i källaren och gömmer pengarna. Dagen efter bjuder vi hela Segeltorpsgänget på Bingo-hallen på S:t Eriksgatan. Tillsammans spelar vi upp varenda spänn på bingo den dagen men vinner påsar med kanelbullar.

På tuben hem sjunger vi: ”Bullfest, bullfest hela dan!” Dom bullarna vi inte orkar äta upp slänger vi ut genom fönstret på bilar.

 

Vid två tillfällen innan jag fyllt femton, lyckades äckliga män ”lura” och sexuellt utnyttja mej. Det va ju både skämsigt och fånigt samtidigt. Inget absolut man vill säga till någon överhuvudtaget. Om detta hänt idag hade det klassats som våldtäkt mot minderårig. Nog om det. Men okey, jag har idag några homo till vänner men dom visar respekt för mej och jag tycker om dom som vänner och människor. För övrigt, när en man glor på mej på ett visst ”sätt” idag, det avskyr jag. Nog om detta. Glömt och förlåtet.

 

Femton bast fyllda! Fick en sprillans Crescent Kompakt Choppermodell orange signalfärg 3-växlad saxmotor, fransar på limpan. Diamant ju! Så en sommarkväll satt vi Glömstagänget och pimpla mellanöl, grilla korv vid sjön Gömmaren i Glömsta. Hade det riktigt trevligt, hade ju blivit Kung med den coola moppen. Udden bredvid satt det artonåringar typ, som också hade roligt. Dom var högljudda och fullare än vi. Det är stor ålderskillnad i den åldern, femton kontra arton. Cyklar och moppar parkade i sluttningen mellan uddarna. Så plötsligt ser vi två utav dessa artonåringar skruva bort delar från min nya moped. Dom två som skruvat bort delar från min nya moppe går och sätter sig igen. Ensam går jag till främlingarnas grillfest. Förstod att dom skulle se mej som småtting och ofarlig. Slår mej ner, charmar, säger inget om stölden men snart, när dom fått lite förtroende säger jag till en av dom som stulit delar från min moppe: ”Du, följ med mej bort där bakom hörnet, jag ska visa dej en sak du nog vill ha, det sitter några tjejer där” Den bra mycket större killen, så mycket äldre, arton år för fan än lilla mej som var spinkig och liten till växten. killen följer med mej bort från både mitt gäng och hans kompisar. När vi är utom synhåll tar jag obemärkt upp en knytnäves stor sten och slår honom i huvudet. Han faller till marken.

 

Fortsättning följer i Kokbok delar 3…