Köket. Mattider och kontroller.

 

Vardagar

Medicindelning och blåsning: 07.30

Frukost: 07.45 (Maten plockas bort 08.15 men vi får sitta 15 minuter efter borttagning av maten)

Lunch: 11.30 (Maten plockas bort 12.00, men vi får sitta 15 minuter efter borttagning av maten)  

Kaffe: 14.00

Middag: 16.30 (Maten plockas bort 17.00, men vi får sitta 15 minuter efter borttagning av maten) 

Medicindelning och blåsning: 19.00

 

Lördagar och Söndagar

Medicindelning och blåsning: 08.30

Frukost: 09.00 (Maten plockas bort 09.30, men vi får sitta 15 minuter efter borttagning av maten) 

Kaffe: 13.00

Lunchmiddag, brunch: 16.00  (Maten plockas bort 16.30, men vi får sitta 15 minuter efter borttagning av maten) 

Medicindelning och blåsning 19.00

Kvällsfika: Efter blåsningen.

Sexton olika tider att hålla reda på.

Personligen får jag lov att lägga ganska mycket energi på att hålla reda på alla dessa sexton tider. Men jag kommer lösa det när jag får tillbaka min stulna iPhone (från försäkringsbolaget) Eftersom det finns sån effektiv påminnelsesystem i dessa nya smarta telefoner. Nu bommade ja kaffet.

(Eller får se det som en träning att kunna bryta min fokusering vid skrivande och bildbehandlingen. Positivt tänkande)

Men hur många av gubbarna här har och kan hantera en sådan teknikmaskin? Inte många vill jag påstå. Jag själv har svårt med köbildning och får panikångest. Därför kommer jag släpandes tio minuter efter klockslagen.

Jag tror att många här – bara genom att hålla reda på dessa tider – bränner tankeenergi. Vet inte med säkerhet men min känsla säger det.

Visserligen är detta ett omvårdnadshem, men ändå.

UP (urinproven duggar inte tätt för min del. Och det känns bra som sjuttsingen. Att lämna UP är för mej besvärligt psykiskt och fysiskt plus att det faktiskt är kränkande och ett krävande psykologiskt moment för personalen som utför dessa tester. Det finns andra metoder att i alla fall komplettera med. + Använda ögat och sunt förnuft.

Det skulle jag aldrig skrivit! Idag på fm. Fick lämna UP. Som vanligt lika påfrestande på psyket. Fick stånka och pusta ett tag. Till slut kom det några droppar. Ett stånkande. Två stånkanden och pustande. Några droppar till. Tredje gången gillt, då räckte dessa skvättar. Trots allt funkade det.

Till på köpet hade THC gått ur kroppen, alltså ett negativt prov. vilket dom här inte trodde det skulle vara förrän efter dryga veckan. Alltså renar min kropp bra. Slagg och annat. De va positivt!

Det finns ett köpcenter dit vi får skjuts att handla i. Själva Nynäshamn Centrum ligger lite längre från hamnen. Där finns det alla möjliga butiker om jag förstått saken rätt + AA/NA.

Köpcentret närmast hamnen. Hit är den tjugo minuters promenadväg. Men det går i regel entimmes turer Fr, Lö, Sö och Måndagar hit från hemmet.

Lite efter behov alltså. Jag va med i dag (i går) för andra gången.

Ett ganska öde köpcenter klockan 10:30 1a September. Turisterna har väl åkt hem.

köp 1

köp 2

köp 3

köp 4

köp 5

 

Även här finns det Romer. Se höger i bild här nedan. En tiggerska. Men finns även nån eller några Romer uppe i Huvudcentrum – om jag uppfattade saken rätt. Hon fick en slant av mej i vicket fall.

köp 6

ORTSBEFOLKNINGEN TYCKS HA BRA KONTAKT MED DEN TIGGANDE KVINNAN

Ganska tomt även på parkeringen. Har svårt att tro att detta bär sig för butikerna. Men kanske ändrar uppfattning om några veckor. Vi får se.

köp 7

GOTTLANDSBÅTEN SKYMTAR I BAKGRUNDEN PÅ DEN NÄSTAN TOMMA PARKERINGEN.

Vi hörs!

http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Fackforvaltningssajter/Socialtjanstforvaltningen/Stockholms-boende–och-behandlingsenhet-for-vuxna/Hamnvikshemmet-/