Maten här får – enligt mitt tycke – bra betyg med en fyra av betygsskalan fem. Att det inte blir en femma beror på att vissa rätter är halvfabrikat. Om vi bara räknar maten som lagas av råvaror skulle betyget blivit det högsta.

Det är bra!

Då räknar jag serveringar från Sjukhuset Huddinges odrägliga plastmat, som endast har en svag 1a, vidare genom diverse institutioner till Stockholms ”normala lunchrestauranger”

Men det finns ett särskilt pluspoäng ändå. Bonusen är den fina lokalen, alltså matsalen.

Då det är mycket folk just de trettio minuterna (45 minuter får vi sitta men maten plockas bort efter trettio minuter) är jag försiktig med fotandet.

Vill inte ”störa” gubbarna genom att fota för mycket eller för ”nära” dem som bor här.

 

Vy över matsalen efter att alla ätit sin frukost

åtta

sex

ÖVERBLICK MATSALEN

 

Fint prydda väggar med Kungar mm Antika klockor å så. Svårt att hitta historian om detta ställe. Nån som vet får gärna presentera hemmets historia, länk eller så, tack!

7

HAMNVIKSHEMMET HAR VART ETT HEM FÖR LUNGSJUKA. MEN IDAG RÖKER FOLK HÄR SOM BORSTSPINDLAR. VICKEN KONTRAST ELLER HUR MAN NU KAN UTTRYCKA SIG.

 

Redigt god hemmalagad rätt. 5 + för denna rätt liksom fler av rätterna.

5

ISTERBAND MED STUVAD POTATIS. EN KLASSIKER I SVENSK MATHISTORIA

Många här har en osäkerhet och butterheten som ligger mycket nära ytan, (angående personligt närmande mm)

En annan sak: Det tillåts icke att bära huvudbonad som exempelvis hatt i matsalen. Det känns lite förlegat. Nya tider är komna. Huvudbonad av allehanda sort har idag ett annat symbolvärde än tidigare. Till och med inne i Operakällan tillåts idag huvudbonad som ex hatt. Men visst – bättre med ordnade regler än ex skitiga kläder.

Igår fick jag besök av Diakonist Lena Gunnarsson Skärholmens Församling o Frasse. Se min uppdatering i Kalendarium: https://www.ekebert.se/kalendarium/

Lena o Frasse

 LENA OCH FRASSE PÅ BESÖK

Följde Diakonis Lena Gunnarsson till pendeltågsstation efter vårt möte.

STATION

GRÖNDALSVIK PENDELSTATION

Jag följde med Lena till tågstation. På vägen tillbaka såg jag en liten, lite ihoprullad plastfolioboll. Tog upp denna lilla ”boll” Tog bort plastfoliet. Där var det ett plastfolio till som jag tog bort. Tog bort det andra plastfoliet och kommer till det tredje plastfoliet. Nu såg jag nåt ljust brunt mjukt. Det var heroin med all säkerhet. Och det har sannolikt inte med hemmet att göra. Mycket märkligt att just jag skulle dels se den och sen ta upp den. Mycket konstigt. Den bara låg där på den tomma gatan mellan station och hemmet. Lämnade in den till personalen.

Mellan station Gröndalsvik och hemmet ligger ett villaområde.

2

UNGEFÄR HÄR DÄR KORTET TOGS LÅG DEN LILLA ”BOLLEN”

 

Kunde inte låta bli att fota denna otroligt vackra blomma på vägen tillbaks. 

3

BLOMSTER NÄR DET ÄR SOM VACKRAST

 

Vid 21:00 ringer Lise och säger: ”Tyvärr kan jag inte få skjuts till dej i morgon med alla dina saker” Nähä sa ja, då får ja väl vänta ett tag till. Men hon skojade för hon satt redan i en bil på väg hit. Så jag fick senbesök och sakerna lämnades in, sen drog Lise och skjutsen. Härligt med den stora datorn och en liten platt-tv i kartong!! Voff, voff, vift, vift!!

Lise skojade och sa att hon inte kunde komma, men satt i en bil på väg hit.

Lise

LISE ÄR EN GOD OCH FIN MÄNNISKA ”FLITIGA LISA”

Avslutningsvis denna del:

Två bonuskort!

4

1

HA EN BRA DAG ALLA!

http://www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Fackforvaltningssajter/Socialtjanstforvaltningen/Stockholms-boende–och-behandlingsenhet-for-vuxna/Hamnvikshemmet-/