Jag har själv rökt Spice och den är livsfarlig. Jag har blivit helt förlamad och såg ingenting. Spice används i stor utsträckning i Sthlm. Det börjar bli lika vanligt som brass. De värsta är att många använder det för det syns inte på UP urinprovstagning. Därför förekommer denna livsfarliga drog mycket på behandlingshem och nolltoleransboenden. Spice är även billigare en hasch.

Nu gäller det för samhället att ”komma ikapp” Att lämna UP och göra det genom att någon bevittnar vattenkastningen är kränkande för den utsatta och även jobbigt för den som bevittnar urinerandet. I Tyskland används sedan 2007 en maskin som dras över den misstänktes handflata och mäter om det finns droger i kroppen. Jag var själv i Tyskland 2007 och fick på polisstation vara med om denna teknik. Det är så mycket mer humanare och smidigare på alla sett.

 

Sen gäller det för forskarna att snabba på med ny teknik. Det formligen vimlar av olika nätdroger, svampar som går att köpa via bla internet. Jag anser att UP är en stenåldersmetod idag. Det går faktiskt att med ögat och genom samtal lära sig att se om någon är påverkad ändå. Många, många gånger har jag sett påverkade klienter på nolltoleransboenden och behandlingshem stå och prata med personal. Och dom ser INGENTING! Men jag ser det. Då kan även behandlingsassistenter, socionomer med flera lära sig se med blotta ögat.

 

Fakta: Spice

• En rusframkallande produkt som hör till kategorin missbruksprodukter.

• Spice säljs i portionspåsar avsedda att användas genom rökning eller som te.

• Innehållet är typiskt en blandning av torkade örter som sprayats med syntetiskt framställda cannabinoider Örtsammansättningen varierar.

• Genom svenskt regeringsbeslut i juli 2009 är sju cannabinoider som förekommer i Spice klassade som illegala narkotiska substanser.

 

Källa: Nationalencyklopedin.

 

Artikel Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19433675.ab#

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19429618.ab

SPICE