Barack A

 

Idag när jag vaknade kände jag mej lite starkare. Vill ge er inblick i hur en sådan här barack ser ut från utsidan idag. I min barack bor det tio gubbar. Just det! För här bor det till största delen gubbar femtio+. ”Väderbitna”, trevliga och vi sitter ofta utanför entrén och är sociala. Men ”butterheten” lurar lätt under ytan. Alla röker som borstspindlar och jag som hållit upp med den rena tobaksrökningen i ganska exakt två år nu. Blir lite röksugen men kommer nog stå emot att börja igen. Förresten, det passar mej utmärkt att vara ”social” i småportioner. Ja en portion snus lägger jag in. Sitter och ”är med” en mindre stund. Den lilla stunden jag orkar vara social.

 

Barack A från utsidan. TEXTEN FORTSÄTTER EFTER FOTONA

barack 1A 

barack 2Abarack 4barack 5barack 6barack 7

Som det står i broschyren. Här bor det 36 män. På området finns det tre stycken baracker. Några bor också i huvudbyggnaden – Se bild länken.

Igår kväll kom det en ”kompis” till baracken. En fiskmås. En av grabbarna hade igår köpt en pizza. Men han åt bara upp hälften. Resten ”slukade barackkompisen, Måsen the Hooker i ett par kast med halsen. Vi asgarvade medans kråkorna och skatorna surt tittade på. Inte nog med den halva pizzan. En av gubbarna gick och hämtade en ostsmörgås som the Hooker Mås slukade. Dock fick han lite problem med de två ostskivorna som la sig som klister runt näbben. Näbben ”klickade” som ett kugghjul. Och vi vek oss av skratt. Nu på morgonen fick vi ”skäll” av henne som ansvarar för denna barack. Att mata djur bör vi göra nere vid viken för det kan dra råttor till sig. De har hon rätt i. Men hon liksom övrig personal är mycket trevliga och tillmötesgående.

Ska bli intressant att se om jag kan få in ett extra skrivbord på rummet. Ja gör ju mycket skrivarjobb ju och behöver lite större yta.

 

PS: Vad sitter högst upp på Stadshuset?

 

Hej för idag från mej. Blink, blink!