Länk till Hamnvikshemmet

Så kom min handläggare – från kommun – igår klockan 1300 och hämtade mej från M76. Blev skjutsad dessa 5,5 mil till Nynäshamnstrakten där hemmet ligger.

Blev inskriven. Skrev på massa olika papper. Regler. Hemmet hämtar och förvarar min medicin. Mm mm.

Höstkänning, regn och blåst.

Hade enorm tur. Här är det dålig täckning internet. Men just på fönsterbrädan funkade den trådlösa uppkopplingen excellente. I vissa rum finns det en teveapparat. Här hade jag också tur. Just på detta rum som ni ser på fotona stod det en Tv. Jag bor i barack A rum 3.

Många nya ansikten men ett par stycken jag redan kände.

Somnade efter att vridit mej som en mask man sätter på metkroken. Ja ni förstår vad jag menar.

 

Onsdag 27 augusti.

Klockan 0730 ska alla från alla dessa baracker gå till huvudbyggnaden. Ställa sig i kö. Alla ska blåsa i alkomätaren + medicinutdelning. Jag får nervösa känslor att stå i kö, de tog ett tag, blir mentalt stressad av köer. Efter att alla blåst är det en väntan på att matsalen ska öppnas. Jag orkade inte det efter att stått i blåsarkön. Gick till sängs igen. De knackade halv nio. Samling i baracken. Jag sket i att svara och öppnade inte dörren. Mådde dåligt enda till lunchen va avklarad. Några gubbar fick mej på bättre humör. Känns som alla röker å ja som hållit opp nu i två år med rökat fick röklust men står emot än så länge.

Så får jag order om att lämna UP urinprov. Vid dessa prover är det alltid någon personal som ska stå och titta på kuken medans man pissar i en mugg. Ett moment som har knäckt mej under åren mentalt. Och så har jag prostataförträngning. Men efter lite pustande och stånkande kom det några droppar.

 

Jag kommer den närmsta tiden beskriva för er hur det är och känns, är och fungerar på detta hem. Och börjar med att visa mitt rum.

Hejdå för idag!

 

rum 1rum 3rum 4