Medborgarplatsen söndagen sjuttonde oktober år 2021 klockan 11:30.

En polis står och samtalar med drickandes supportrar (bild 1) utan att hälla ut ölen. Utan att beslagta öl för den som har en öppnad i handen. Utan att bötfälla. Bild 2 visar två drickandes supportrar på den förbjudna platsen att förtära alkohol. 

Det är visst fotboll mellan Hammarby och AIK och supportrar samlas på och runt vårt medis och dricker alkohol precis överallt på denna plats just nu – som annars är helt förbjudet att dricka på. Här kan du inte stå eller sitta med en öppnad öl i handen för då kommer polisen och häller ut ölen, sanna mina ord. Ingen kan dricka öl här förutom innanför staketet till restaurangerna förstås – men utanför, nej nej och åter nej! 

Det finns ingen annan plats i Stockholm där ordningsmakten är så himla noga med att hälla ut öppnad öl, beslagta alla oöppnade öl dessutom ibland bötfälla.

Nu kräver jag att se ett intyg där det tydligt står att supportrar har rätt att dricka alkohol på Medborgarplatsen med omnejd. Jag kräver det av staden, ett intyg som visar att supportrar visst får dricka öl på allmän plats där det är totalförbjudit för fromma gamla ölisar att ta sig en bärs!