För en bunt år sedan träffade jag en viss Tobias Vahlne. Satt i kungsan och sålde S-Sthlm och spelade på gitarren samtidigt. Solen sken, de va säkert vårkänning eller så råkade de bara vara lite extra varmt just där och då. Ja, de var precis jag börjat med dator och nyss lärt mej vad @ var för något. Men i alla fall, där stannar det till en kille och vi börjar snacka. Jag har alltid tyckt det vart intressant att snacka med en tidningsköpare. Ett utbyte, ett bygge av broar mellan bottenplattan och övriga plattformar. Tobias och jag träffades några gånger efter det. En dag tog han med mej till en klädaffär och jag fick välja både skjorta och andra plagg som han bjöd mej på. Sen sumpade vi varandra. Jag försvann i ”periferin” så att säga och mitt första mail blev kapat bland annat. Kontakten var bruten. Men jag minns väl vad Tobias sagt om de där med Mindpilot, ett uttryck jag alltså fick höra första gången då. Märkte också att det bara rann idéer ur Tobias på möjligheten att utveckla inriktningar. Mindpilot, hmm? Bara namnet lät spännande, en Pilot liksom. Så en dag i våras utanför mitt ”boende” stödboendet Lönnen ser jag snubben komma opp från P-garage Humlegården som ligger vägg i vägg med Lönnen. Tobias har nämligen sitt kontor på andra sidan korsningen. Så, gott folk! Nu ses vi då och då över en fika. Vi snackar om dittan/dattan men mest om utveckling, idéer, möjligheter. Jag bad Tobias med några rader beskriva vårt första möte:   PS: texten fortsätter under fotot.

 

”Jag träffade John för sisådär 5 år sedan. Det var en solig söndagsförmiddag och i väntan på att NK skulle öppna tog jag en kopp kaffe och gick mot Kungsträdgården. Där på en parkbänk satt han med gitarren gnolandes lätt för sig själv. Bredvid låg några exemplar av Situation Stockholm. Det var inte svårt att lära känna John, inom några minuter kom redogörelser för romanprojekt, möten med förlag, krånglande datorer och bredband, vilja att jobba med musik men också många berättelser ur livet som hemlös. Det kändes lite som en paradox att någon som var så fylld av projekt, planer, idéer och vilja också sålde Situation Stockholm” slut citat Tobias Vahlne.

HEJHOPPSTOCKHOLM som i vanlig ordning står för att det finns nog ett hopp om vår stad trots allt!