(läs hur det gick i slutet av inlägget) Stödboendet Lönnen – ett HVB-hem alltså ett ”hem för vård eller boende – har sålts ut idag. Vad jag vet är det Carema, Stadsmissionen och tre privatpersoner varav två av dem arbetar här sen förut som lagt bud. Offentliggörs onsdag Det är inte den som läger det lägsta ekonomiska bud som får det, heter det, utan det är den som visar upp bäst behandlingsplan och struktur. Fler av personalen här tycker att det är förjävligt att kommun säljer ut välfärden till de privata. Jag håller med. Det finns även personal som anser att det blir svårt att helt plötsligt deras arbetskamrat hux flux blir den som bestämmer, om den personal som arbetar här vinner. Lönnen fungerar mycket bra enligt min uppfattning. Lönnen har ett jättefint ryckte att här blir det positiva resultat. Jag är inte sen att hålla med. Lönnen är flaggskeppet bland alla Nolltoleransboenden i storstadsregionen. Varför sälja ut nåt som går bra som verksamhet och är ekonomiskt fungerande till på köpet. Jag med flera (viss personal här) är rädda för att den fina och höga tröskeln för att få en plats samt hålla sig kvar här sjunker nu. Det är nämligen billigare att låta person bo kvar trots övertramp. Jag anser dock att ett ställe som Lönnen med hög tröskel också är viktig i inslaget HVB-hem.  Mer information FRÅN INSIDAN AV LÖNNEN KOMMER PÅ DETTA INLÄGG. 29 augusti: Det blev ett ”Satelit bolag” till kommun som tar över ansvaret och om jag med egna ord ska förklara så tycks det då fungera som så att: Lönnen ”frigör sig” från andra boenden på det sättet att ekonomin endast används till just Lönnen. Alltså inte sammankopplat med de andra. Att om något annat boende kärvar så tas det inte resurser härifrån. och de blir även lättare med fortbildning, hörde jag i ”korridoren”. Min spontana iakttagelse på reaktionen från de anställda var att detta blev mycket bra. Tror heller inte att de två från personalstyrkan här som lagt ”bud” surnar liksom övriga heller inte gör det. Jag tror att det här stärker Lönnen att bli ett än bättre hem för utsatta. Förövrigt är ju Lönnen redan ett bra exempel på riktigt nolltoleransboende. Men visst, ja har mina synpunkter men dom tar jag nån annanstans. Bra utveckling! HEJHOPPSTOCKHOLM som i vanlig ordning står för att det finns nog ett hopp om vår stad trots allt. läs mer jag skrivit om lönnen: https://www.ekebert.se/inifran-stodboendet-lonnen/