Skulle skrivit om uttrycket: ”Vad har du för jobb?” men det kommer senare. Nu kör jag en bildtest med tre olika krympta bilder. Har också redigerat bilderna i Mac och sen lagd över dem i min PC. (är inte klar med internetuppkopplingen iMac. FOTO ETT: Bilden på PC-skärmen (den mindre) och Imac (den större) har jag krymp till 640. Samtidigt jag vill visa hur olika kalibreringen är på de två fabrikaten. Enligt rykten så har de professionella fotolabben och Apples iMac likstämd skärm-färgkalibrering, synkroniserat alltså. Och jag tror jag instämmer då jag först lämnade in bilder på Fotokungen som blev åt pipsvängen sedan flyttade jag till professionella Crimson labb med samma filer. Då blev resultatet helt lysande. Så Crimson är att rekommendera.

IMG_2030

 

FOTO TVÅ: är en bild jag tog ”after The Gnesta-Planket” Fick alla fotografer att se in i kameran vilket jag blev mycket nöjd med. Annars fotar ja ju mer dokumentärt utan direkt påkallese. Men just i detta ögonblick när planket var över ville jag passa på att fånga den nöjda fotografen.  Denna krympte jag till 800.

IMG_2062

 

Till sist: FOTO TRE: Den krymptes till 1280.  Nu ligger nyfikenheten på att se resultatet på ett utlagt inlägg, ut och in, hälsningar professorn!

IMG_2071

    så ni som har internet i telefon eller i paddan eller i laptopen eller i er stationära dator samt i olika fabrikat ser förmodligen inlägget lite olika beroende apparat.