Lika trevligt i år med ödmjuka Bengt Björkbom i spetsen som ställde ut delar av sitt Kocksgatan 24 boxarfoton. ”Denna unga herre frågade om jag ville fotografera honom säger Bengan.

IMG_2045

Till vänster om mej hängde Gunta Podina http://www.gunta.eu/ med enormt stora foton, jag fastnade för den här.

IMG_2033

Mats Adsten visade lite av dessa vyer. Mats som förövrigt tycks gilla att göra: https://www.facebook.com/events/195936240565358/?fref=ts

IMG_2052

Så hade vi de öppna Planket dit Lillan, Lensbabie – som hon själv sa – fick mod att ställa ut i år. http://lensbabie.wordpress.com/ Vi bytte printar! Gatufolket nr 36. Print 2 av 10. Mot Lensbabies – Krister Wretström Vikingahövding, print 1/1. Klart ett gott fynd till min samling.

IMG_2035

 

Plötsligt möte med en herre vid namn Anders Ribbegårdh (se bild nedan). Anders sökte kontakt med mej vid planket i nåt som jag uppfattade som gåtor och bad honom tala fakta istället för i gåtor.

IMG_2038

Det visade sig att vi hade haft med varandra att göra en hel del och då särskilt år 2010 som han sa. Jag som hemlös sprutnarkoman på söder runt kvarteret Grimman Maria Prästgårdsgata med härbärgen, stadsmissionen, ungkarlshotell, subutexutdelning samt direkt langning av dessa preparat fem meter utanför polishuset, hej å hå i ullstrumpor! och Anders som en väl utvald ordningsman (att arbeta som vakt tätt inpå oss hemlösa missbrukare i dessa lokaler och kvarter ställer stora krav och rätt psykologi på tjänstemannen)  I dessa kvarter var det ett tag rena rama vilda västen då dessa institutioner låg så tätt – fruktansvärt bråkigt och kriminellt, därför beslöt kommun att några år ha stationerade ordningsvakter tätt inpå oss, de va där i mörka gränderna vi möttes. Anders ville ju inte säga det rakt ut, därför sa han det i gåtor! e ni me alla läsare?

Men nu tillbaks till Fotograf Ribbegårdh som förklarade – på min undran – sina bilder på kvinnan som har…. Ja titta själva och bedöm. (klicka på länken nedan) Men de svaret jag fick, hur bilden av kvinnan förändrades beroende på hur maskerna placerades var mycket intressant. Ett måste för dej att ta del av. så, se Anders bilder här! http://andersr.blogg.se/2013/may/utstallning-i-mask.html

Ja gott folk, det fanns många fler spännande bilder som Matti Merilai foton och hur han parar ihop fotona ex böjda människor, en pil på dörr mm. I det sättet att montera bilder bredvid varandra kände jag igen mej i. 

IMG_2059

 

 

Krister Kleréus bilder på ungdomar som hänger vid plattan och som inte har sommarstuga eller semester att åka till. ”Sommar vid plattan” Fanns mycket känsla i Kleréus bildserie och det får bli det sista jag skriver om planket för den här gången alltså! trots att det fanns femton fotografer till, men jag tror jag stannar här, hej å hå!!

http://www.sn.se/nyheter/gnesta/1.1857391

http://andersr.blogg.se/2013/july/planket-gnesta-277-2013.html

http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-2045-sa-va-gnesta-planket.htm

https://stenmoberg.wordpress.com/2013/07/27/planket/

Nissebloggen på Fotosidan

Elinoras blogg Fotosidan

 

IMG_2041