Pierre, min idag äldsta barndomskamrat. Vi hade inte träffats sedan 1971. Pierre kom på vernissage 5 maj 2012 då jag fick ett genombrott som dokumentärfotograf. 41 år tog det innan vi sågs efter barndomen! Kände igen varandra direkt. Vi träffade ungefär 1965 då jag var 8 år. Och som vi träffades. Mellan min och Pierres gård fanns det en stor djungel.

 

Pierre berättade härom: ”Första gången jag såg dej Johnny var i ett träd. Jag var på väg upp i trädet med min pilbåge då jag ser en annan indian sitta där i trädet! de va du Johnny!”

Så blev det att vi vart bland Fruängens bästa vänner under en bunt år. Enda tills Pierre drog ut på sjön sexton år gammal.

Nu ses vi emellanåt.

Sist va vi å käka ute. Pierre köpte givetvis en almanacka. LÄS FÖRST: ALLT DU BEHÖVER VETA OM ÅRETS ALMANACKA https://www.ekebert.se/almanackor/

 

”Får ja ta ett kort sa ja!”

Pierre Berg

PIERRE, EN KRIGARE PÅ ALLA VIS

Almenacka