Här ser vi den kalla kuren nere på perrongens södra spår. Vi har norr i horisonten på bilden. Det är från norr de södergående tågen kommer ifrån. (såklart) Men det som inte är lika klart är väntbänkarna. Alla de fyra är vända i trafikens riktning. En eftertraktad plats på själva tåget. Men vad det gäller väntarbänken Så vill ju den resande resenären givetvis ha koll åt det håll tåget kommer ifrån. Du kanske har observerat – som jag – väntade resenärer vid bussar och tåg.

Alla står vända mot det håll tåg/buss kommer ifrån så hen i god tid kan spana in tåget. En naturlig reaktionsmönster. Nåt SL (SJ) helt enkelt har bortsett från eftersom dessa bänkar i denna kur är vända i tågets riktning. Jag hade tjugo minuters väntan idag. Inte fan ville jag sitta. Jag ville ha span på de tåg som passerade. Det ser jag som naturligt, säkert du med. Men SL? Glöm de! Något sådant existerar inte. Två av bänkarna skulle väl i alla fall vara vända åt det andra hållet? Det är inte så konstigt att SL-klockorna stannar i taken. Vad tycker du?

IMG_7241

ALLA FYRA BÄNKAR ÄR VÄNDA I FÄRDRIKTNINGEN

 

Så vad gör man då? Jo ja stod upp och spanade på snälltåg och godsvagnar. Så plötsligt prasslar det till ovanför mitt huvud! Men se om de inte va Figuren som dök opp! De va länge sedan sa jag till Figuren. Vad gör du nu för tiden? Figuren vek sig av skratt och sjöng: ”SL SL snälla du ge mej en plats på stickspårets tur!”

Figuren

FIGUREN KVITTRAR: SL SL SL SÅ SÅ SÅ

 

Figuren skrattade åt mej för jag inte ville sitta ner. Men den där Figuren hade ju värsta spanarplatsen ju!

Plötsligt va han borta och jag står där förundrad över både de ena å de andra i livet.

IMG_7250

SL tänker de tar sin lilla tid. Om dom nu fattar överhuvudtaget men de är tveksamt. Signalfel hej å hå!