OBS: Rubriken nakenchock fick jag inspiration från en kommande utställning 1 mars, se länk som not: Anders Ribbegårdh ”Som tar foton med diverse utrustning vid alla möjliga tillfällen.” http://andersr.se I varje bild finner du en tomteluva. jag tror Anders vill att betraktarens egna kreativitet och tankar kommer flöda vid anblicken av denna serie. 

1 ETT

2 TVÅ

Du hittar denna serie här http://andersr.se/utstallningar/jultomte.html Det rådde svårigheter att i lokalens belysning samt reflexer återge i foto, Anders alster. Själv bidrog jag med fotot TA EN DOS I SOLARIET från min fotobok. Men att min bild var en riktig dokumentärbild var det inte många som förstod i detta sammanhang med ”styrda nakenbilder”, varken bland utställarna eller betraktarna. Anders visste.

 

Anders och Kent Renåker http://concu.biz – som förövrigt är en av tre initiativtagare till denna, lite underground-anda utställning – i nån diskussion om vinklar o vrår, antar jag.

3 TRE

ANDERS OCH INITIATIVTAGAREN KENT

 

Bo Andre’ www.fotografandre.n.nu har fotograferat en hel del i Kolmården. Här visar Bo upp svanar ”in action” i hårt redigerat svart-vit.

4 FYRA

SVANAR JUCKAR PÅ

 

Pauline Thomson ”Öppet” Smycken uppspända i bland annat tavelramar av ”äldre design”

5 FEM

SMYCKEN UPPSPÄNDA PÅ DIV BAKGRUNDER

 

Utställarna skyltade väldigt tunt, smått och blygt med sina namn. I samma blyghet blev främlingen, alltså jag bemött i perioder av kvällen. Lite inavels tycker jag tyvärr. Inte många tog kontakt med en ”främling” på plats. Vem var vem av besökarna och utställarna så att säga, blev min undran.

 6 sex

JULIA W WIGMO MODELL OCH FOTOGRAF  

 

Märkliga lite komiska positiva ”dockor” av Jenny Bim

7 SJU

”I WAS A KING I HAD A GOLDEN THRONE” vad nu det står för.

 

Tommy Vikbo Wargamsjö, den tredje av initiativtagarna valde att montera sitt collagefotografi vertikalt

8 ÅTTA

http://www.vikbofoto.se

Här Valde jag att fota detaljer från större tavlor. Först ett citat.

Citat: ”Nakenchock i Norrköping. I samhället finns droger, sex, nakenhet, död och bisarra saker som ingen pratar om – inte vi heller. Vi fotograferar det. slut citat.

 

Burkaklädd kvinna smeker sig i skrevet.

TILLÄGG ETT PÅ BEGÄRAN ”Utan att citera någon enskild så finns idén bakom The Factory NKPG och några bilder från den senaste utställningen ”öppet” på vår hemsida thefactorynkpg.se säger initiativtagarna. Det är alltså källan bakom bilderna.

TILLÄGG TVÅ PÅ BEGÄRAN: Citat från källa. Lite av att tolka en bild ligger i att se den ”live”. På så vis vaggas man inte in i sin egen (trygga) miljö utan måste tolka den på plats. Det är i alla fall vår tanke med våra nattliga vernissager som byter innehåll varje gång. slut citat två.

9 NIO

KLÄDD I UTMANANDE UNDERKLÄDER

 

Samma burkaklädda kvinna, men nu pissar hon rakt ut, helt ogenerat.

10 TIO

DESSA TVÅ BILDER VÄCKER JU GIVETVIS EN FRÅGESTÄLLNING.

 

Att fotografera nakna människor i tätbebyggt område måste ju vart ”kittlande” både för modellen och fotografen, kan man tänka. Och för den som råka bevittna?

11 ELVA

 112 TOLV

KITTLANDE OCH NAKEN PROCCES

 

Julia bland flera? poserar här och jag antar väl att det då är Kent som fotograferat. Gruppen söker även fler modeller via julia.wigmo@hotmail.com

TILLÄGG TRE PÅ BEGÄRAN från ”källan” Alltså de bilder som endast visar detaljer samt dessa nedan är fotograferade och retuscherade av ovannämnda Julia.

16 SEXTON

13 TRETTON

NÄRSTUDIE VAD HAR MODELLEN I MUN?

 

Jenny Bim visade även upp reliefer med hönsnät som överdrag.

15 FEMTON

JO, KANSKE, MEN LITE TVEKSAMT FAKTISKT

 

Denna tilltalade dock mej lite extra mycket från Jenny Bims serie.

14 FJORTON

RELIEF-TAVLA I NÄRSTUDIE

 

Mingel i den lite underground inspirerande atmosfär i Norrköping 1 mars 2014 

17 SJUTTON

 18 ARTON

 

Positivast, skulle jag vilja påstå denna afton var, konstnärinnan Maria Widström tror jag hon heter, rätta mej om jag har fel! Hennes förnämliga kinesiska tuschbilder höjde sig över lokalen. Särskilt verket HUND MED PIPA. Den var det första jag såg när jag skådade väggarna.

 

Konstnärinnan Maria Widström minglar

19 nitton

HON SOM SÅLDE ETT ALSTER ”FÖR FÖRSTA GÅNGEN I SITT LIV” – som hon uttryckte det – DENNA KVÄLL

 

Kinesisk tuchteknik av Widström

20 tjugoDÄR DOM HÄNGDE I UTSTÄLLNINGSLOKALEN

 

Närbild ”Hund med pipa”

21 tjugoett

Så plötsligt fann den sig på min vägg på panget stödboendet Lönnen, tillsammans med:

22 tjugotvå

Från vänster Lars Epsteins foto från 1962 där det diskuteras Vietnam. Anders Pedersens outgivna print ”Café Lehmitz april 1970 Hamburg. Renato Olivares grymma målning, se https://www.ekebert.se/renato-olivares-konst/ Så ett självporträtt. Sist i raden ”Hund med pipa” av Maria Widström.

 

Då jag bor på en institution för hemlösa missbrukare, vet man aldrig riktigt när det är dags att packa. Så känns det inte heller hundra att ha ordning. Men lite vill man ju dekorera väggarna med, även om dom sitter uppe lite si å så. Ja, bedöm själva.

Ha en bra söndagskväll alla! http://to4587.wix.com/thefactorynkpg