Renato Olivares ställer ut sina verk på Studio K. ”Normala Frilandskontoret” Kocksgatan 21 nu i helgen. Bilderna talar för sig själva men när man frågar konstnären infinner sig ett perspektiv till:

 

Han nämner Adam och Eva symboliken. Förenklingstänkandet i konsten. Frigöra. Besjälad. Inte snyggt. Ärligt. Allt som är kreativt. Tyckare och en idesprutare vill han beskriva sig själv och säger slutligen: ”Det finns något vackert i de mörka och något tragiskt i det ljusa.” Renato är inte intresserad av konst som matchar soffan utan det är det berättande han trycker på i sin konst. Visst! Men å andra sidan tycker jag gott att denna tavla visst kan matcha en soffa, tycker jag personligen, men det är inte så han menar, men i alla fall. Men det är konst som inte stryker medhårs, fyller Renato på med. Och dividerandet håller på i olika vinklar ett tag! Intressant. Helt plötsligt utropar konstnären: ”Civil olydnad”

Detta verk visar hur ”något” kan ta sig ur det fyrkantiga och därmed ”frigöra” sig.

Baretta när han har blivit gammal (innan Photoshop)

Den här va också grymt bra! Ja köpte den själv faktiskt.

Jag frågade Renato, vad han tänkte på när denna parmålning förlöstes! Adam och Eva blev svaret.

En permanent installation som liksom passade in i utställningen. Det ser nästan ut som om fiskarna skulle vara levande.

Denna målning stod för den mest komplicerade över alla kategorier. Stannade till vid den flera gånger och kommenterade detaljer med övrig publik.

Filosofisk diskussion om ett verk eller två, kanske tre.

Konstnären själv, infinnandes sig i ett djupt filosofiskt tänkande. Jo, Renato fick nog det stora nöjet att även få förklara sina bilder och sitt tänk. Men det gjorde konstnären excellente.

Förövrigt: det gick lugnt och städat till hela, helan tiden!