Va på antikmässan idag och snurrade bland klockor, koppar, tavlor och skåp. Löpmeter efter löpmeter. Inte för att jag hade tänkt köpa nåt men i alla fall.

Så kommer jag till den här montern

mäss 2

HANDGJORDA TAPETER

 

Visste inte att sånt fanns kvar, säger jag som f.d. hantverkare. Alltså handgjorda tapeter i gammal stil. Men de fanns det. Jag är extra förtjust i gamla hantverk. Då och då springer jag påt.

De lilla familjeföretaget håller till på Långholmen http://handtrycktatapeter.se som även köper upp gamla tapetlager. Tapethandlarn har en lagerbank från 1700-taler och framåt i sin verkstad på Knaperstavägen 7A.

mäss 3

FINA MÖNSTER FINA VARMA FÄRGER.

 

Jag frågade Mats Qwarfordt om han vart målare. Men de hade han inte. Utan han trillade in i verksamheten genom en släktings företag som han nu tagit över. Men det Mats va bäst på – enligt honom själv va munspelandet. Den kontrasten diggade jag. En musiker som stöpplar tapeter i 1700-talsandan!

mäss 4

MATS SKAPAR REKONSTRUKTIONER PÅ HISTORISKA TAPETER MELLAN MUNSPELSTONER