Hittade en förträffligt fin skjorta enligt mej. Grejen e de bara att jag har för vanan att alltid ha en T-shirt under. När ja fann dennahära blekgula? skjorta så fick jag grubblerier på hur färgerna skall matchas.

Det blev väldigt intressant i ett fotografiskt experiment sett. Då bilden på textilerna hamnat i iPhoto såg jag till min förvåning att den blågröna ”mörk smaragdgrön” T-shirten försvann i det lila täcket.

 

Det enda redigeringen på bild 1 är att jag tonat ner skuggan. (annars hade täcket och den gröna tröjan smält samman i en mörk massa) Förövrigt stämmer dom ljusa tonerna ganska bra med verkligheten

IMG_6721 - version 2

KNAPPT REDIGERAD

 

För att nu skapa en verklighetstrogen balans mellan kulörer och valörer gjord jag på följande sätt: Höjde exponeringstiden med 50%. Drog ner kontrasten hela 75%. Färgmättnaden fick nu lov att höjas 50%. Definitionen och skärpan höjda jag nästan 100%. Slutligen tog jag bort ungefär 15% av skuggorna. Nu fick jag fram en bild som stämde med rådande ljusförhålanden

skjortan

VÄLDIGT NÄRA VERKLIGHETSLJUSET.

 

Självklart förlitar jag mej på min egengjorda kalibrering av skärmen. Nu ska ni veta att vad det gäller skärmkalibreringen på alla datorer skiljer sig väldigt mycket. De här gör jag från min stora Mac. Om jag sen tittar på slutresultatet i ex min MacBook Air så är den skärmen alltid mer blaskig. Så med andra ord: Hur din skärm eller telefonskärm är kalibrerad är för mej svårt att veta. Ett tips är att du helt enkelt gör en kalibrering av skärmen. Det kan ett proffsigt fotolabb hjälpa dej med som ex Crimson.

 

Nå. Vad tror ni om den smaragdgröna T-shirten under skjortan passar? Eller varför inte den gula? Den mer kalla vita T-shirtens kulör kanske skär sig lite mot den fina blekgula färgen från skjortan?