Som sagt, som sagt gott folk! mot Stadshuset å språng! Till stora internationella hemlöshetskonferensen som Moderaten, Socialborgarrådet Anna Köning Jerlmyr inbjudit mej till:  http://stockholm.eurocities-nlao.eu/stockholm/news/Europeisk-konferens-om-EU-migranters-situation-i-Stockholm-WSWE-9CTDEJ%23.UnyVjaVEd7M#.Un1jwaVEd7M 

STADEN 1

Det här fotot klippte jag på väg till konferensen förresten.

Jag var där för att personligen visa världen: Nog bannemej går det, trots allt – fastän man lever som registrerad hemlös (drogfri nu) missbrukare och ”skottskadad” alltså gatuskadad, institutionsskadad med psykiska åkomman PTSD posttraumatiskt stressyndrom, eksem, hjärta och leverproblem – att göra nånting av sin egen situation och för andra, sin egen tillhörande samhällsgrupp. Stopp och belägg! Jag är stolt, trots tusen bedrövelsers liv och levende! Självförvållat till viss del. Men sin uppväxt och föräldrarnas mående väljer vi inte. Där den unga människans grund för framtiden stöpplas.

Så, att inför denna skara experter, beslutsfattare och förståsigpåare, hjälpare och institutioner, kommuner och organisationer, länder och journalister, få det fria ordet i Konungariket Sverige under en viktig konferens för att mildra hemlösheten och försöka hitta positiva lösningar. Kan detta vara annat än en stor ära och framgång? Och det vart inget trams under dagen. Jag instämde i Socialborgarrådets ord när hon sa: ”Visst är det fint när vi kan samarbeta över blockgränserna ut i Europa och lägga upp en strategi!” slut citat Köning.

Stämningen då?

Jag går ofta på känslan när jag väger fysiska och mentala ting. Jo, här såddes det inte bara groddbara fröer ut till Europa och ut till våra kommuner. Här fanns det något mera i atmosfären! Tja, utan att vara allt för stöddig sågs förståelsen och beslutsamheten skina i Paulinrummet och den Blå Hallen.

STADEN 2

DET SKEN POSITIVA VÄXTKRAFTER I PAULIRUMMET!

STADEN 3

DET SKEN GLÄDJE I BLÅ HALLEN!

 Men nog kom det fram kraftiga internationella problem. Kanske särskilt (som jag uppfattade det) från Rumänien. Rätta mej om jag har fel ni som uppfattade det annat tack. Här ser ni en talesman från Rumänien som blev väldigt upprörd. (atmosfären från honom förbyttes till lite ”mörkare tonläge”) Ståendes upp till vänster i bild, grön tröja med gult papper i hand Så upprörd att jag gick i ”potentiellt möjligt katastrofläge” (Förstaåtgärd, ställa mej upp, sen fånga händelsen på bild) Där, några sekunder, kändes det som om precis varsom kunde/kan hända, om ni förstår vad jag menar.

STADEN 4

DET SOM GJORDE HONOM UPPRÖRD VAR:

 ”Det är inte Rumäner som kommer hit och tigger, det är Romer” slut citat.

Den här artikeln hittade jag senare i DN

http://www.dn.se/sthlm/rumaniens-regering-ar-en-skammens-regering/

Alltså, han menade tydligen att Rumänska Romer inte är Rumäner. Jag förstår inte det. Det här vill jag veta/lära mej mer om. Hur andra länder tänker på sina olika folkgrupper. Innan lunch. Moderatorn: ”Här har vi bjudit in en speciell gäst, John Arthur Ekebert.”

STADEN 5

Ja sa: Jag vet att ni är hungriga nu. Det har jag varit många gånger också. Så tar er nu tid några minuter tills jag läst min dikt även fastän klockan är över lunch. Moderatorn tolkade till engelska: Jag har levt som hemlös missbrukar till och från i långa perioder i 40 år. Är registrerad hemlös och bor på intuition för hemlösa missbrukare. Berättade vidare att det är jättemånga som på något vis är inblandade i hemlöshetfrågor, köper gatutidningen, ger lite bröd osv. Alla de – även ni här inräknade och elefanterna – skulle lätt fylla hela Globen. Medan vi hemlösa endast skulle fylla en kortsida.

STADEN 6

Så vart det dags att just läsa mitt poetiska stycke Hemlöshetsindustrin. https://www.ekebert.se/hemloshetsindustrin/ Moderatorn, tillika min tolk, gjorde en ödmjuk – för dagen – diplomatiskt ”översättning”

STADEN 7

ANNA KÖNING SER UT ATT LYSSNA PÅ DIKTEN MED KÄNSLA OCH GLÄDJE. Å LASSE PLÅTAR PÅ!

Annars kan vi väl säga: Det finns en plats för alla medborgare och även poeter och konstnärer bär sitt strå till stacken. Alla vi människor är ämnade för olika roller/uppgifter och det är väl väldigt bra. Vissa roller är mer lättförståeliga, andra känns för stunden mer nyttiga, osv. Medans andra ”uppgifter” kan vara nånting som lockar människor se en tänkt jämförelse, kreativitet, fantasi och lust eller avsky.

STADEN 8

Vågskålar, vilja och lust kan leda till precis hur stort positiva som helst.

HEJHOPPSTOCKHOLM som i vanlig ordning står för att det finns nog ett väldigt stort hopp om vår storstad trots allt! Tjingeling och handslag!

 

PS: Tycker du om detta? Tryck gilla på mitt företags Facebook, du får mina inlägg i ditt flöde. 

https://www.facebook.com/ekeberts