Puhh. Nu ni, nu har ja skurat och städat i datorerna och externdiskar å så. Ska snart hänga dom på torkställningen, blink, blink! tills i morrnbitti.

 

Har en lysande ide för fortsatt bildhantering. Först tömma kamera-minneskortet i lilla MacBook Air – som nu är helt ren från bilder. Därefter en första sortering (slänga skitkort)

 

Efter det lägger jag filerna i ett USB-minne i Tiff och flyttar fotofilerna till den stora datorn. Till ett tillfälligt album. På så vis sorterar jag bilderna enkelt och direkt. Dessutom har jag en backupp i den lilla och en i den stora.

I rena glädjefnattet bjöd jag på en gruppbild på fäjan idag, från min bautaserie, GATUFOLKET.

JA O RASTA

NU LÄGGER JAG SAMMA BILD HÄR PÅ HEMMSIDAN

 

PLUS Ett foto från Albumet ”KONSTNÄRLIGT”

Konstfoto

VART I STHLM ÄR BILDEN TAGEN?

 

Albumet KONSTNÄRLIGT, där jag samlat bilder som är eller går att göra ”konstnärliga” För mej är skapande bildkonst just nu, åt det surrealistiska, alltså Det Kufiska Perspektivets Ögonvrå.

 

Och ett från albumet Hamnvikshemmet.

tvrummet

FRÅN TV-RUMMET I HERRGÅRDEN

 

Kan inte motstå, de går bara inte, att även denna söndagsafton bjussa på en bild jag tog här i Nynäshamn på vägen från station 13 september klockan 22:00

kväller dimma

DIMMAN ÄR VACKERT SPÄNNANDE.

 

Och i den blå timmen här på området.

tallfärgad

TALL I BLÅ TIMMEN HÅRDREDIGERAD MED BLIXT

 

De allra flesta kunskaper jag har är självlärda från trettioårsåldern, innan dess från tidiga tonåren mådde jag så dåligt och var så blyg att jag flydde på alla vis som var möjligt, genom att gömma mej och inta så mycket olika droger o sprit som det bara gick i olika sociala situationer vart efter det passade in.

Vid fyrtiofem slog jag mitt första gitarrackord, nu skriver jag egna låtar. 2007 visste jag inte vad ”snabela @ va för något. Nu börjar ja kunna detta med datorer hyffsat bra.

I grundskolan hade jag mest 1or på betygsskalan 1-5.

Är fullkomligt övertygad att min klasslärare i Fruängen, Staffan Karljung? som även stod för Matte, fysik och kemilektioner, medvetet höjde några självskrivna 1or till 2or och kanske nån 3a.

Känslan säger att skolan ”visste” hur vi tre barn Ekebert hade det hemma. Fick 2,3 i genomsnittsbetyg som räckte PRECIS till byggnadslinjen/målare.

 

På 60/70-talet var inte Socialen utvecklad så som den är idag.

Det krävdes att man lade en LSD-tripp i frökens kaffekopp eller torska för upprepande inbrott mm. För att soc skulle bli inkopplad. Då var det ungdomsvårdsskola som gällde med sträng uppfostran i så fall. Några av mina vänner hamnade där och kom tillbaka efter några år som utbildade bankrånare.