Jag tog åter en sväng till Hallunda. Ärende: Medborgarkontoret.

Givetvis ville jag besöka mina vänner på bänkarna söder om centrum nära biblioteket. Jovisst, gänget satt där men det gick städat till som så oftast. I Hallunda Centrum dagtid existerar det endast små, små ”övertramp” från dessa fromma ölgubbar som icke gör en fluga förnär så vitt jag har sett och jag har sett mycket av bänkar hit o dit. Särskilt i Hallunda är det extra lugnt och städat. Ändå kallar medborgaren/biblioteket på polis. När ja va där en stund idag kom polisen för andra gången pga att nån gått in på toaletten biblioteket för att uträtta ett av de två naturliga behoven. Okey! De va väl ett övertramp då, för i helvete! Men varför kalla på polis? Jag instämmer i det konstapeln idag sa: ”vi har annat att göra en att åka hit för att nån av er gått in på biblioteket, dessutom har jag ingen lust att gå genom era kassar och fickor”

Nu är det två allvarliga funderingar vi skall tänka på. Men va i hela friden kan inte personal på bibban ta i lite och då i så fall om det är så förbjudet säga till på SKARPEN!! att här får du inte göra ditt naturbehov!

Den andra viktiga tanken är frågan: Varför det ska vara så svårt och jobbigt för medborgarna att konfronteras med A-laget? Varför inte istället låta A-laget vara med? Med en egen hörna och pissoar? I varje centrum? Där vi/dom/jag/ni får dricka och vara lite eller lite mer en lite berusad!

Jag hittade på min förra blogg ett inlägg om Hallunda, KLICKA NEDAN

http://hemlos.situationsthlm.se/johnny/2011/01/hallundas-ordningsvakter/