Äh, bara lilla svängen idag runt stan. Lite virrigt runt Medis Medborgarplatsen med vissa av oss idag.

Skitsamma! Och snuten arbetar i teamwork där på torget med det nya kamerasystemet! Ett system som bara finns runt Medborgarplatsen och Stureplan. Redan för två år sedan nämnde jag till vännerna på gatan att detta var på G men inte va de nån som brydde sig om de inte.

Intressant att se som iakttagare. När konstaplarna lite på försök obemärkt närmade sig oss, försvann bums ett par tre stycken hit och dit. Men poliser två hakade på ett par polare bara efter några minuter. Jag kunde förstå och läsa av på deras kroppsspråk att dom hade kontakt i öronsnäckor med nån ledningscentral. Dessa kameror förövrigt är rörliga, zoombara och det går bara inte att försvinna. Om man skulle gå runt ett hörn eller två för att så att säga försvinna, går inte detta. Nya kameror slår på vartefter, bara polisteknikern ställt in den på auto. Även i svartaste natten fungerar den nya utrustningen utmärkt, som en levande mörkerkikare med egna ben! Snacka om tekniken. Men vem fan av oss bryr sig! Allt rullar på som vanligt. Enda skillnaden är att nån trasslar in sig i högen med kablar. Vart då någonstans?

Inte fan vet ja! De skiter väl ja i.

Mitt andra ärende i detta kvarter va Fotokungen kocksgatan 1. Se bild:

Där kan man ”framkalla” Digitalt födda fotografier i tiff-format. Denna lilla stora butik med hur många trevliga expediter som helst. Nästan alltid knölfullt. Men just denna dag hade expediterna de fyra för dagen endast varsin kund att tampas med! Och mej förstås, storkunden som alltid ställer, snälla, knepiga frågor och konstaterande.

 

HEJHOPPSTOCKHOLM