På gatan sa folk – förut i alla fall – Johnny med gitarren eller Johnny gura. Nu säger dom plötslig, även Ekebert eller John då dom sett mitt namn på och i boken. Märkligt egentligen. Mina äldsta vänner säger Johnny. Dom som börjat lära känna mej så där litegrann säger John.

Dom som känner mej och arbetar på institutioner som Lönnen eller S-Sthlm med flera ställen säger Ekebert. Eller när andra i tjänst pratar om mej säger dom Ekebert. Tjejerna i grundskolan sa John. pojkarna sa Johnny.

Nån enstaka säger Arthur. Präster och äldre damer och några till, säger John Arthur.

I Småland sa dom Boda-John eller ”vaktmästaren”

När jag svarar i telefon säger jag hallå eller John. Nån futtig gång säger jag även Johnny.

Själv använder jag John Arthur Ekebert även som mitt artistnamn. Efter denna namnhistoria kommer du då att kalla mej för?