Inte bara kräva! Det ska utföras också, enligt alla som är överens att det ska byggas mera och det är alla. Alltså är saken biff! Säger jag! Nu bygger vi.

on

Inte ska det väl vara så svårt att få igång Sveriges byggande. Sätt fart på kommunerna och samkör byggandet över kommungränserna. Sänk skatten om de så skall behövas. Schabbla inte med varandra och säg si eller så. Samkör tillsammans. Börja redan nu.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/attefall-kommunerna-kan-fa-krav-pa-att-det-byggs-bostader/

Det är ju självklart, det säger rena bondförnuftet – att om det byggs massa mera hyresrätter framförallt så sänks ju kostnaden per automatik.

Attefalls förslag. ”Varför måste det tillsättas en kommission som Riksbankschefen Stefan Ingves föreslår” Slut citat Attefall. Det kan ju också jag undra, då problemet redan är solklart.

Sen så säger Socialdemokraterna: ”Visst, det byggs för lite men det beror på att alliansen har prioriterat skattesänkningar.” slut citat Sossarna. (gamla urtråkiga sega motsättningar, vi står och stampar vatten i vårt fyrkantiga tänkande)

Alla vill bygga. Ta i nu Stefan! Du sitter på möjligheten om du bara tar och ryter lite både till höger och vänster, slår näven i bordet och visar var skåpet kommer stå!  Visa vad du går för! Men bygg då! Ta genast bort allt krångligt och offra lite prestige. Det kan gott staten göra, offra prestige och utveckla förståelsen mellan blocken. Det nämns mer ofta idag samarbetet mellan blocken – i alla fall i dem frågor jag följer. Sossarnas förslag nu att bilda byggpakt mellan kommunerna, byggföretagen och övriga aktörer i branschen för att diskutera vad som felar är bra. Men då anser väl varenda kotte att den diskussionen ska/kommer leda till en snabb förändring. Bygg nu inte imorgon!

to

DET BLÅSER OM BYGG-PRESSENINGARNA! OCH VI VILL SE ATTEFALL IN ACTION NU.

http://www.dn.se/ekonomi/ingves-kritisk-till-svenskars-bolan/