DANCE FOR LOVE STHLM

Dance for love Sthlm.

http://www.danspiration.se/

 Dansinspiration för ensamkommande och nyanlända ungdomar. Startade 17 sep och det har vart en dansträff i veckan, den sista är nu den 17 december. Till nästa termin finns det inte pengar. Det går att skänka pengar Efter dansen tar megashow över. Tove Rådmark är värd. som ”tillgänglig”

kult 1

TOVE

Asylsökande från Bildens röst http://blogg.dn.se/epstein/2012/05/05/inifranbilder-fran-hemlosheten/ Katia Fell och Cecilia Fellenius som bjöd in mej till denna kväll. http://blogg.barncancerfonden.se/author/cecilia-fellenius/

kult 6

GLADASTE TJEJER

Här råder öppen träning i alla dansgrenar från vals till hiphop.

kult 2

GEMENSAMHETSDANS

kult 3

HIPHOP

Mari grön tröja är danspedagog.

kult 5

DANSPEDAGOGEN

Cissi leder också dansen.

kult 7

                                                           GLAD SOM LÄRKAN

Dansarna kommer från flyktingboende. Detta är helt klar deras bästa kväll säger de ensamstående flyktingbarnen sover gott natten efter dansen för en gångs skull. Här är det Afganska pojkar. Afrikaner. Syrier. Somalier.  Svårt få med tjejer pga. ”kulturkrockar” Men tjejerna har ett eget annat ställe På ett gymnasium i anslutning till lektionerna där. Då känner de ensamstående flyktingstjejerna sig lite mer trygga. Kommit ensamma har dom allihopa. Blivit av med familjen eller vart tvungen att lämna familjen pga. rådande omständigheter som krig och förföljelse. När dom är här i Kulturhusets tredje våning en kväll i veckan är alla en i gänget. Språk är underliggande i kommunikationen. Denna danskväll lättar upp den psykiska spänningen.

                                                                     FRAMTIDEN

Vet inte om det blir en termin till säger dansarna lite ledsamt. Än har inga bidrag kommit fram. 70 ansikten dyker det upp under terminen. En kärna är alltid med. Varje ungdom kostar cirka 50 kronor per kväll. Så det handlar inte om så stora pengar för en termin till. När jag räknade lite på ekonomin skulle det handla om 15,000 kr för att få 70-40 ensamstående flyktingbarn att må bra en dag under en hel termin. Stärka sig och natten efter som dom säger: “Sover som bäst.”

OM

Dance For Love Sthlm

En folkfest för mångfald med dans som integrationsverktyg och dansgolvet som mötesplats.

BESKRIVNING

Dance For Love Sthlm – Folkfest för mångfald med dans som integrationsverktyg och dansgolvet som mötesplats.

Årets Dance For Love Sthlm har temat ensamkommande/nyanlända barn och ungdomar. Vi vill dela med oss av våra verktyg i dans och våra plattformar som kan verka som språngbräda in i nya sammanhang och samhället för dessa ungdomar. Dance For Love Sthlm 2013 samlar in medel innan och under folkfesten för att kunna starta en danskurs för ensamkommande/nyanlända ungdomar i samarbete med Danspiration och Lava. Kursen kommer att hållas på Lava, Kulturhuset, tisdagar kl. 18:00 – 19:00, med start 17 september.

Vill du vara med och finansiera projektet? Ge en dansklass till någon! En dansklass kostar ca 50 kr/elev och summan kan sättas in på PG: 681080-8 eller BG: 290-9497. Märk gåvan DFL Sthlm.

Kontakt hello@danceforlove.se

Dansa för kärlek – Dansa för mångfald – Dansa för en bättre värld!!!!!

kult 8

kult 9

CAJSA ÄR DANSLÄRAREN. Främre raden mitten, i vitt längst fram, det är Cajsa!.

2 kommentarer på “DANCE FOR LOVE STHLM

  1. Käre John, skriver jag än en gång….Ack vilken lycka att läsa om dig och delar av ditt liv. Du lever verkligen LIVET med stora bokstäver.Drar i olika trådar och följer upp dom hela vägen ut? En värdig efterföljare till Epstein i frågan om fotande alltså. Jag tycker att du ska dansa med “cissi” få känna dig ung igen, siffrorna i prästbetyget är ju bara siffror tänk på det.Nu inför julen undrar jag förstås hur du tänker hjälpa hemlösa få lite värme och mat? Finns det några planer.Här i Dalarna är det bara tomten som är hemlös så han får komma in till mig!Nu satte jag in en liten slant till dansen och hoppas få se dig dansa med Cecilia på ett foto, promise? God jul och vi törs väl hoppas på ett nytt år igen trots alla katastroflarm och politiker Kram puss från din stalker

  2. Kära min Stalker!
    Det är just det som gör att de yngre killar och tjejer vill hänga och ta med mej på deras alla aktiviteter, att jag är hungrig och vill nya saker precis hela tiden. De yngre känner igen sig själva då. Dessutom är jag en inspirationskälla och rådgivare. Oftast har människor stelnat vid de här laget av livet. Men se de har inte Överlevnadskonstnären med rätt att skapa gjort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.