Ett möte mellan en Minister och en aktiv knarkare 2011. Från HÅLL HÖJDEN!

Hur många indianer får det plats i ett träd? Det blev min första fråga till bostadsministern när han äntligen kom till mitt samtal i liveradion Radioskugga.

Efter att borgarna sa att »om vi vinner valet så lovar vi att i Stockholm bygga 15 000 nya lägenheter under mandatperioden«, hade jag kommit in på politiska frågor. Detta skrev jag om på min blogg. När Radioskugga sedan skapades hade jag en reportageserie som kallades för »Jakten på bostadsministern«.

I seriens första del kommer jag på Drottninggatan med radioutrustningen på mej och bankar på Rosenbads portar. Givetvis förstod jag att jag inte får träffa ministern där och då, men det var symboliskt att jag kom just från gatan. Efter en hel del mejl mellan mej och pressekreterare Petra Källarsson blev det klart att Attefall skulle komma till vår radiostudio. Tjugo minuter fick jag på mej. Mejlen och telefonsamtalen bandades och sändes i Radioskuggas program vartefter jag gjorde framsteg i jakten på bostadsministern. Jag tror det blev sju eller åtta avsnitt innan livesamtalet blev av.

Många sa till mej att jag skulle söka efter fel Attefall begått, vända dom mot honom och pressa karln. Vassa frågor som skulle ställa honom mot väggen. Svaret på frågan om indianerna kunde han inte. Svaret är hela stammen. Vi skrattade tillsammans och Stefan frågade mej om jag kom från Göteborg, hahaha. Nä, gott folk! Jag ville i första hand ge ministern en positiv bild av oss registrerade hemlösa, som kanske också är missbrukare av något slag. Vi samtalade om vardagen och bostadsproblemet om vartannat. Jag framlade också min bostadsidé som Attefall faktiskt tog med sig och sa att han tillsammans med Fastighetsägarnas förbund skulle titta närmare på. Stefan lovade även att återkomma till radion om cirka ett år. Då är det tänkt att det blir utfrågning samt att bostadsministern tar med sig socialministern. Nu har i alla fall regeringen fått en verklig bild av oss. Det är det inte alla som har.

BOSTADSMINISTER STEFAN ATTERFALL OCH JAG