Boklunch på Bibblan (Stadsbiblioteket)  torsdag 17 oktober kl 12, Programhörnan Stadsbiblioteket

och gissa vem som är med…

boklunch med ekebert

Så här skriver Stadsbiblioteket:

Böcker kryddade med stockholmsinnehåll serverade av sina författare. Lättare lunch finns till försäljning i caféet.

John Arthur Ekebert,  Håll höjden! Rapport från bottenplattan
ekebert@live.se
www.ekebert.se

 ”Jag fick en kamera och ett uppdrag. Under hela 2011 fotograferade jag mitt liv som hemlös. Uppdraget skulle mynna ut i en utställning, som även skulle kunna användas i skolor och i andra sammanhang. Och det blev en bok!”
John Arthur Ekebert
 
 

Anna Götlind, Förbindelser – Fem leksandskvinnor i Stockholm, Mikrohistoria
anna.gotlind@historia.su.se

Fem Leksandskvinnor i Gamla stan – plats, resande och arbete under 200 årVi får i en kronologisk berättelse, från tidigt 1800-tal och fram till i dag, möta fem kvinnor – med band till Gamla stan, men också till samma trakt i Dalarna, Djurabygden i södra Leksand, och till varandra.
Det är också en berättelse om platsens, Gamla stans, förändring under tvåhundra år, om förändringar i kvinnors livsvillkor, och om dalfolkets förändrade relationer till Stockholm, och det så kallade herrarbetet.

 Alexandra Borg, Brottsplats Stockholm – Om stadens betydelse i deckarlitteraturen
Bettyborg@gmail.com

 I Brottsplats Stockholm riktas ljuset mot den urbana miljöns funktion och betydelse – i deckarnas värld har spelplatsen en överordnad betydelse. Betoningen av miljön är till och med ett genredrag!
Nedslag görs i centrala författarskap som Stieg Trenters och Sjöwalls & Wahlöös samt i senare efterföljare som Jens Lapidus och Stieg Larsson. Och vem har i dag hört talas om 1880-talets Liza Marklund – Jenny Ödman?