Jag hade tänkt skriva mer om loppisen. Men den första ”knallen” i raden av hundratals entusiastiska potentiella säljare jag stöter på det är tullens egna Johnny Bråttom!

JB är en man av klass. Han säljer Situation Stockholm, putsar skyltfönster, spelar. Extraknäcker som byggare. Och har loppis!

Han berättar: ”Jag väljer alltid att stå här under brofästet utifall att det skulle komma regn”. JB berättar även att han under dessa stora loppisar ”samlar paraplyer” JB går stråken fram och tillbaka tills han ser ett glömt paraply. Säger högt! ”Oj där står mitt paraply” Tar med sig det till sitt loppisstånd och säljer det.

1

TULLENS JOHNNY BRÅTTOM

 

Klockan är inte riktigt slagen tio än, förberedelserna putsas!

2

3

4

 

Faktiskt: Det här handlar nog mer om att umgås än att försöka göra sig en slant. Läs av den goda atmosfären i bilden här under.

5

 

Ja, sen är det ju så klart dom gamla vanliga sakerna. Leksaker i ett sorgligt överflöd. Prydnadssaker som ingen vet vad hen ska ha dom till.

6

KLART ATT DETTA ÄR SPÄNNANDE FÖR BARNEN

7

SMECK

 

Ja, ja! Alla hade inte redigt hunnit med att montera ställningar. Här kämpar dom febrilt med att få upp sina klädställningar. Jag valde att gå. Visst! här fanns det hur många stånd som helst, till 99% av smeck, skräp och leksaker. Men som sagt, det här handlar mera om att umgås och ha det mysigt, trots att det blåste kalla kastvindar så de stod härliga till. Du hinner dit! Dom håller på tills kvällen!!

11

JA HUR VAD DET NU DEN SKULLE MONTERAS? LYCKADES DAMERNA FÅ IHOP KLÄDSTÄLLNINGARNA UNDRAR JAG?