Reflexer till en nedanstående länk från Illustrerad Vetenskap om drogers farlighet.

Allra smartast och nyttigast är att vara helt fri från allt mellan tobak och alkohol givetvis. Men eftersom det nu vimlar av allehanda droger så kan det ibland vara bra att reflektera över dess negativa inverkan. Åter igen kommer det rapporter om att alkoholen är den farligaste drogen. Skulle spriten komma idag så skulle den helt förbjudas. Så varför fortsätter vi att glänsa med en öl i handen eller drinken på Facebook i reklam och filmer? En anledning är att åtta av tio inte drabbas negativt och kan hantera drogen hyffsat.

Jag har 40 års erfarenhet av allehanda missbruk och så vitt jag har sett och upplevt så är alkoholen helt klart den farligaste och faktiskt jag räknar den som väldigt tung drog

Det farligaste med hasch enligt mig är att först och främst de yngre användare tappar tempo och framåtanda vid dagligt användande (men vad gör inte alkoholisten?) Även vuxna användare tappar farten och glöden att vara starkt kreativ i samhället vid ett ofta intag av hasch eller alkohol. Men de användare som nyttjar hasch som Svensson i normalfall nyttjar alkohol drabbas inte av så stora negativa konsekvenser. Jag förstår att det inte går att ta bort spriten i samhället eller förbjuda. Men en sak vet jag:

Hasch

HASCH-KAKA

FEST

ALKOHOL

Att straffa den som endast har spår i kroppen av andra droger (ringa narkotika brott) för individen ned i misären pga. Narkotikaregistreringen. Dagsböterna. Det leder till att det blir omöjligt att ta körkort. Få arbete. Ja, individen blir alltså utstött från samhället. Om det nu råkar vara en individ som är lite på glid blir det förfarande från samhället dödsstöten. Är jag förespråkar för hasch? Det vet jag inte riktigt. Alla droger är egentligen onödiga inklusive alkoholen. Det verkar också som att människor på denna breddgrad har svårt att umgås glatt utan att det serveras alkohol. Vad kan det bero på tycker jag är en spännande frågeställning.

http://illvet.se/manniskan/halsa/forskning-slar-fast-alkohol-och-tobak-ar-mycket-farligare-an-hasch