Nu har min fina vän Conny Göterborgarens röst tystnat. Liksom så många andra den senaste månaden av mina utsatta vänner Gatufolket. Nu vet jag inte längre hur många som avlidit från mina böcker och kalendrar. Men det känns så sorgligt.

Här nedan kommer texten/foto om Conny ja skrev i HÅLL HÖJDEN!

Fina Conny du är väldigt saknad!

 

DET ÄR SOM DET ÄR

 Titt som tätt kommer konstaplarna och visiterar oss.

Särskilt ofta runt Medborgarplatsen. Till vänster om Björns trädgård går det trappor upp till Kapellgränd och Östgötagatan. I trappans första avsats finns det två bänkar som vi ofta rymmer upp till.

Det vet polisen också. Därför knallar den ofta upp hit till oss. Denna dag är en sådan dag.

Om vi börjar med att analysera Conny Göteborgarens blick ser vi att hans ögon kanske inte direkt stirrar men dom visar ett ögonblick där hela han sitter stilla, inte ner med händerna i byxfickorna för det ser polisen som ett potentiellt hot. Inte stirra ilskt på polisen som är i färd med att ta på sig sina skyddshandskar samtidigt som han givetvis frågar Conny om han har något vasst på sig,

vilket i första hand betyder om han har vassa kanyler i fickorna eller möjligtvis en kniv.

Under dessa få sekunder vet jag att Conny tänker: »Har jag något vasst på mej?«

 

Det är brukligt
av oss att i dessa lägen vara formbara, om vi nu fortsätter använda polisens yrkesspråk. Genom att faktiskt svara uppriktigt på övermaktens frågor. Så här långt alltså! Uppriktigheten är ofta tillfällig. Om nu Conny skulle råka ha exempelvis en haschischbit på sig, inte fan tar han då i detta läge och erkänner det!

Men då man från början visat ärlighet genom att svara uppriktigt på om man har något vasst eller ej på sig, inbillar man sig att den ärligheten förblir kvar i den frågande konstapeln. Conny rör inte en fena. Han varken tittar på polisen eller någon annanstans. Han liksom inte tittar, han finns liksom inte, han är totalt oskyldig i förebyggande syfte. Inget kroppshot, inget stirrande eller nervösa rörelser. Nu är frågan: Har Conny något olagligt på sig eller inte? Hur tror ni snuten tänker? På polisen som ni ser i förgrunden till vänster kan man tydligt se hur han tittar långt, långt bort i horisonten och tänker: »Oj, oj, oj! Vad kan vi göra åt alla hundratals som hänger här varje dag där kanske hälften har något fuffens för sig?« Jag minns väl denna dag. Det var folk överallt. Dessa poliser kom precis från ett gäng bredvid som dom visiterat men gått bet på. Det gjorde dom med Conny också. Conny som för övrigt har en underbar sångröst. Ni hör honom ofta komma sjungandes a capella runt Medis.