ÖPPET BREV TLL MIGRATIONSVERKET

Migrationsverket har en svår situation som överbelasta. Där sitter tjänstemän och försöker avgöra vilka som får stanna med förlängt uppehållstillstånd eller inte. Jag vill gärna jämföra detta med hur svårt det är för Socionomer och Enhetschefer vilken klient som ska få en utav de få lägenheterna för utsatta bland gatufolket som kommun får tilldelad till sig. Jag vet för jag har själv hört hur de våndas vem vi ska hjälpa denna gång. Hemsk situation alltså även för de hårt arbetade socionomerna.

Min kära Linda som jag träffade av en händelse på 4ans buss 2015-06-06 då hon åkt åt fel håll. Linda hade bara vart i Sverige ett par månader. Nu prat hon full förståelse Svenska Jag förklarade hur hon skulle åka. Så band vi kontakt och sedan är vi ett starkt par som stöttar och bygger upp varandra.

Har aldrig känt sådant framtidshopp att bygga upp en ny familj.

Nu kom beslutet att Linda ska utvisas. Vi får inte gifta oss pga. att Linda är asylsökande.

De närmsta veckorna nu och när jul kom så kom detta negativa besked, beskedet att hon ska få ett muntligt besked på Migrationsverket. Det blev nej att stanna Sverige. Nu gör vi allt denna vecka 3 för att samla intyg från läkare mm. Linda har brutit knät. Kan vi verkligen utvisa en människa som brutit knät samt är mycket skötsam?

Vad ska vi göra? Mina ben är svaga, har näsblod och kan inte tänka pga. bla. panikångest. Vill bara somna in och glömma allting. Jag hoppas våra vänner fortsätter hjälpa oss. Allt extra kostar och vi lever mestasdels på min inkomst. Jag är frilandfotograf, skribent, föreläsare, samt arbetar som Stockholmsgide via Stockholms Stadsmusem. Min försörjning räcker så länge. Jag bor i en 2 i Bagamossen

 

FOTO Lars Epstein

 

3 kommentarer på “ÖPPET BREV TLL MIGRATIONSVERKET

  1. Hej vet precis hur ni känner. Känns som dom sparkar på någon som redan ligger, min fru och jag var i samma båt som ni är. Tyvärr är dom hårda på detta. Vet det av vänner som min fru och jag har. Dom kommer att säga att hon ska söka uppehålls tillstånd från sitt hemland. Många som råkat ut för detta tyvärr. Jag och min fru hade tur eller hur man ska säga, hon vart gravid under tiden verket malde på med alla papper . Och negativa hot mot oss. När dom fick vet att hon var gravid. Så försökte dom ändå att hon skulle åka till elfenbenskusten .idioterna på verket. Tills jag hotade med att kontakta FN. Upplyste dom om att svergie har skrivit på stadgarna i barn konventionen. Jaha svarade kärringen. Sedan gick det fort och hon fick stanna. Har nu varit gifta i 4 år min mamma säger. Otroligt att hon var tvungen att komma från andra sidan jorden.. För att det skulle duga åt dej.. Och skrattar. Önskar att allt ordnar sej för er och lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.