Migrationsverket har en svår situation som överbelasta. Där sitter tjänstemän och försöker avgöra vilka som får stanna med förlängt uppehållstillstånd eller inte. Jag vill gärna jämföra detta med hur svårt det är för Socionomer och Enhetschefer vilken klient som ska få en utav de få lägenheterna för utsatta bland gatufolket som kommun får tilldelad till sig. Jag vet för jag har själv hört hur de våndas vem vi ska hjälpa denna gång. Hemsk situation alltså även för de hårt arbetade socionomerna.

Min kära Linda som jag träffade av en händelse på 4ans buss 2015-06-06 då hon åkt åt fel håll. Linda hade bara vart i Sverige ett par månader. Nu prat hon full förståelse Svenska Jag förklarade hur hon skulle åka. Så band vi kontakt och sedan är vi ett starkt par som stöttar och bygger upp varandra.

Har aldrig känt sådant framtidshopp att bygga upp en ny familj.

Nu kom beslutet att Linda ska utvisas. Vi får inte gifta oss pga. att Linda är asylsökande.

De närmsta veckorna nu och när jul kom så kom detta negativa besked, beskedet att hon ska få ett muntligt besked på Migrationsverket. Det blev nej att stanna Sverige. Nu gör vi allt denna vecka 3 för att samla intyg från läkare mm. Linda har brutit knät. Kan vi verkligen utvisa en människa som brutit knät samt är mycket skötsam?

Vad ska vi göra? Mina ben är svaga, har näsblod och kan inte tänka pga. bla. panikångest. Vill bara somna in och glömma allting. Jag hoppas våra vänner fortsätter hjälpa oss. Allt extra kostar och vi lever mestasdels på min inkomst. Jag är frilandfotograf, skribent, föreläsare, samt arbetar som Stockholmsgide via Stockholms Stadsmusem. Min försörjning räcker så länge. Jag bor i en 2 i Bagamossen

 

FOTO Lars Epstein