Viss syssla är vila, arbete kan vara medicin.

Hästar kan springa vilt i stallet. Vissa kan – som jag – tycka att det är för många hästar i stallet. Då finns möjligheten:

Att bara ta tag i något åt någon utan motkrav, alltså hjälpa till ett handtag, kan vara verkligen stärkande. Här på Stödboendet Lönnen bor det femtiofem utsatta medborgare. Alltså finns det här ett ganska stort kök och matsal. Personalen är endast två stycken efter 1600. Det ingår att iordningställa kvällsmaten och sedan plocka och städa kök, matsal och runt där. Ordna kaffe, ta mot besökare, ta UP, räkna in mm mm massa jobb. Texten fortsätter efter bild.

matsalen

En tredjedel av matsalen på Lönnen

Att putsa matsalsborden och runt lite tar bara femton minuter. Men personalen blir alltid jätteglada och tacksamma när vi/jag gör det. Sånt växer människan av. Samtidigt ger det en signal till personalen/socionomerna att vi/jag tycker dom gör ett bra arbete med oss ”gatuskadade” För tyckte jag inte det skulle jag förmodligen inte heller visa att ”vi”, vi kan vi med och vill.

Tidigare om Lönnen:   http://hemlos.situationsthlm.se/johnny/2011/10/ledtrad-3/  http://www.ekebert.se/inifran-stodboendet-lonnen/

 Idag, inpuls, putsa! Torkade borden i matsalen. Det var väldigt bra. Några av mina överskottshästar galopperade helt sonika rakt ut och försvann! Stickningen i pumpen upphörde och huvudvärken släppte. Håller på att trappa ner på kaffe förresten. Var uppe i över trettio koppar per dygn. Härom i natten, bäljade jag muggar kallkaffe, ja glömt runt om, som om det skulle vart jos eller saft. Så nu blir det kvällste, “Pukka night time” heter teet, som Lise – såklart – har levererat. Hohoo, är det nån hemma? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.. Sluta nu! hästarna är hemma i stallet, tjooo… 

3 kommentarer på “Viss syssla är vila, arbete kan vara medicin.

  1. gatuskadade. Intressant ord som jag aldrig hör tidigare. Vill jag läsa oftare om och veta mer om vad det står för även om jag anar.

  2. “Long time no see” Johnny John Arthur Ekebert! Du skriver ofta i metaforer som åtminstone jag inte förstår! Men du kanske bara låter orden flyta. Gatuskadad är ett nytt ord för de flesta och behövs kanske beskrivas. Apropå tiggare från baltiska länder så gör jag skillnad på vilka jag ger faktiskt. Kom in en stor, läs tjock, kvinna med uppstoppade ben/kropp på T-banan skrekgrät med lidande ansikte att hon måste opereras snarast men inga pengar. Aldrig att jag ger henne ett öre men på väg tillbaka dök det upp en snyggt klädd, ev rumän, med den obligatoriska inplastade lappen att hans tre barn svalt, trevlig och glad hälsade han på alla med ladies eller mister, han fick min tjuga. Vilka hjälper du så där spontant?

  3. Jag hjälper ekonomiskt den som jag tycker behöver det. Äldre kvinnor och äldre män ger jag oftare en slant, allt från några spänn till en tjuga. De med kopierade lapparna ger jag inget till. musiker som spelar ok ger ja ofta. De ja har fotoat får efter fotandet en överraskingspeng, allt från 20 till 100. Har jag under dagen givit en eller två personer, får inte den tredje nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.