Hästar kan springa vilt i stallet. Vissa kan – som jag – tycka att det är för många hästar i stallet. Då finns möjligheten:

Att bara ta tag i något åt någon utan motkrav, alltså hjälpa till ett handtag, kan vara verkligen stärkande. Här på Stödboendet Lönnen bor det femtiofem utsatta medborgare. Alltså finns det här ett ganska stort kök och matsal. Personalen är endast två stycken efter 1600. Det ingår att iordningställa kvällsmaten och sedan plocka och städa kök, matsal och runt där. Ordna kaffe, ta mot besökare, ta UP, räkna in mm mm massa jobb. Texten fortsätter efter bild.

matsalen

En tredjedel av matsalen på Lönnen

Att putsa matsalsborden och runt lite tar bara femton minuter. Men personalen blir alltid jätteglada och tacksamma när vi/jag gör det. Sånt växer människan av. Samtidigt ger det en signal till personalen/socionomerna att vi/jag tycker dom gör ett bra arbete med oss ”gatuskadade” För tyckte jag inte det skulle jag förmodligen inte heller visa att ”vi”, vi kan vi med och vill.

Tidigare om Lönnen:   http://hemlos.situationsthlm.se/johnny/2011/10/ledtrad-3/  https://www.ekebert.se/inifran-stodboendet-lonnen/

 Idag, inpuls, putsa! Torkade borden i matsalen. Det var väldigt bra. Några av mina överskottshästar galopperade helt sonika rakt ut och försvann! Stickningen i pumpen upphörde och huvudvärken släppte. Håller på att trappa ner på kaffe förresten. Var uppe i över trettio koppar per dygn. Härom i natten, bäljade jag muggar kallkaffe, ja glömt runt om, som om det skulle vart jos eller saft. Så nu blir det kvällste, ”Pukka night time” heter teet, som Lise – såklart – har levererat. Hohoo, är det nån hemma? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.. Sluta nu! hästarna är hemma i stallet, tjooo…