rom ett”JÄRNGÄNGET”

”John Arthur Ekebert har utsetts till Juryns bild i Stockholms läns museums Samtidsbildtävling 2014”

MED MOTIVERING

”Med stor värme har fotografen skildrat en utsatt grupp på ett oväntat sätt, ett sätt som utmanar många människors fördomar. Varje individ ges flera dimensioner vilket uppmanar betraktaren att tänka vidare. Bilden är i allra högsta grad aktuell och vittnar om en Stockholmsfotograf av rang, en person med förmåga att skapa relationer och som får förtroendet tillbaka.”

 

VINNARBILDEN

 

Det va jättemånga fotografier uppsatta idag på Vernissage Stockholms Läns Museum Samtidsbilder, 1300 foton. Jag var en av få nominerade till bästa bild och det kändes urkul!

vinnatre två

HUR MÅNGA FOTON SOM HELST

 

Dessutom – till min stora glädje – hade museet valt ut ett av mina foton till affisch,

slutlig läns

”TA EN DOS I SOLARIET”

 

Jag tänkte att de kan ju inte bli ja som vinner, jag fick ju ett tröstpris liksom, en affisch och att bara bli nominerad tyckte fina Lise, att bara de va en vinst. Men jag vann! Höll ett känsloladdat tal.

 

Daniel Ponce de Leon, vars bild ”Prova på Argentinsk tango” tilldelades priset Folkets favorit

vinnare tre

fotograf DANIEL PONCE

 

Lars Epstein – passionerad fotoboksamlare, DN-fotograf sedan 25 år och urstockholmare var på plats. Lars och min väg brukar korsas emellanåt då vi är ute och spanar på stan. Detta skrev Lars om utställningen! http://blogg.dn.se/epstein/2014/04/26/samtidsbild-i-1-300-varianter/

 

Så vill jag avsluta detta inlägg med min slogan:

HEJHOPPSTOCKHOLM