SVT- Aktuellt och Rapport sände igår ett inslag om att Kommuns, Socialborgarrådet tillförordnade Mari Ljungberg vill utöka lågtröskelboendet med 100 platser. I programmet visades gäster -vilka jag känner alla – från http://www.hvbguiden.se/hvbhem/visa/id/6757/stockholms-stad-vastberga-boende-hagersten, Västberga Boende.

I inslaget http://www.svtplay.se/video/329076/2-10-21-00-textat visar dom en av mina polare, ryckigt förflyttar sig och drar då den slutsatsen omgående att han är påtänd. Min polare är alltid så där ryckig. Alltså förvrängdes bilden. Vidare säger Marie Ljungberg utan att blinka en sekund: ”Vi kan ordna ett annat boende till klienten samma dag han vill det” slut citat. Det är också mycket långt från verkligheten och jag talar av egen erfarenhet. Aldrig i livet att kommun ordnar ett mer drägligt boende omgående om så nån önskar. Annars tycker jag både föreståndaren Kerstin Stahre Västberga Boende och Marie Ljungberg uttalade sig korrekt. Kerstin Stahre som jag är väl bekant med från tiden då jag bodde på lågtröskelboendet Triaden Hagsätra, ett av de tre ställen som blev ”Den stora kohagen i Västberga” Hur Triaden fungerar skrev jag oerhört mycket om i bloggen http://hemlos.situationsthlm.se/johnny/Jag vägrade flytta med till detta nya stora och rymde sista natten ut genom ett fönster på Triaden för jag ville absolut inte att myndigheterna skulle registrera mej i nåt ”fack” eller vetenskapligt experiment. Här är jag nu!

Mats Fridell, nån ”expert” av ”nåt slag” på samhällsinsatser kritiserar negativt utökningen med orden: ”Ej vetenskaplig grund” Har inte vi utsatta hemlösa missbrukare länge nog varit ett STORT JÄVLA FÖRSÖKSOBJEKT!!!!

Använd bondförnuft! Det skulle ge bättre resultat! Vetenskap hit och dit, nä dra på trissor. I Aktuellt – nu kommer det största misstag Aktuellt valde – Dom slänger in ordförandet i KRIS Christer Karlsson att svara på den nya utvecklingen. För det första: Gästerna som bor på det så kallade ”förlängda Härbärgena” är mycket långt från gänget i KRIS. Mina polare – inte Christer Karlssons KRIS bord eller polare – är sjuka, ensamma förvillade själar så som mina vänner Tommy och Morgan i Aktuellt/Rapport inslag. Christer Karlsson KRIS står och påstår i programmet att: ”Om jag klarade det, då kan vem som helst klara det” (om sig själv) Fyfan vicken förljugen jämförelse! Det finns tammefan inte en polare i denna situation som kommer från de sociala gemenskaperna så som KRIS, Tjuvgods, AA, NA, LP-stiftelsen och andra gemenskaper. De som trivs i sådana ”ryggdunkar egogäng” har alltid – under alla år – vart en särskild typ av människor! sanna mina ord! Jag talar från fyrtio års erfarenhet i utsatthet, institutionen mm. De tillhör den ”finare märkvärdigare” klicken utsatta, med mera sociala förankringar och utbildningar eller annan förmåga. Förmåga och framförhållning! De är nånting som mina vänner för mycket länge sedan tappat! Det är bra att det finns lågtröskelboenden. Men det är lika viktigt, rent utav livsviktigt att hela boendekedjan för utsatta ses över. Framförallt: DET ÄR KOMMUNERNAS OCH STATENS FÖRBANNADE SKYLDIGHET ATT NU GENAST PLOCKA FRAM FLER EGNA LÄGENHETER. Många från gatan skulle klara en egen lägenhet. Några med lite stöd. Resan till eget hem är så lång! de ser jag här på Stödboendet Lönnen och förövrigt också. Till slut: Den ekonomiska jämförelsen som Christer tog upp i Aktuellt är obegriplig.