Men de e ju klart, hurmf. Att staden plockar bort bänkarna. Kapar bänkbenen med vinkelsåg. Staden tror då att staden löst problemet. Alltså att vi, Gatufolket försvinner putsveck problemet borta. Knäpper med fingrarna och så har inte staden längre några utsatta att titta på. Gatufolket förblir borta, tror dom.

FLASKAN 6

NU ÄR DENNA BÄNK KAPAD AV STADEN MED VINKELSLIP. FOTO FRÅN MITT: ARKIVET GATUFOLKET

 

FLASKAN4

MEN VI HÄNGER DÄR LIK FÖRBANNAT. FOTO FRÅN MITT: ARKIVET GATUFOLKET

Men se, där hade Hufvudstaden fel. I städer har det alltid och kommer alltid att finnas bänknötare som pimplar pilsner, basta! Vi till hör stadsbilden, kultur och vi är kvar där i trappen Högalid. Och sitter ännu mer i vägen för Svensson då bänkarna är borttagna.

 

Polarnas bänkarsnack trots allt:

Trappen Högalid. Hösten 2014. Utan bänkar.

Nedan Hornbruksgatan. Står det en felparkerad bil. Lapplisorna kommer rusande. Skriver och noterar. Och polarna passar på och tar kontakt:

”Ge den jäveln bara!” sa en. ”På han bara!” Sa en annan. ”Hur mycket får han böta?” Sa den tredje, medans alla nöjt skrattar.

 

P-vakten, replik: ”525 kr.”

Polarna fortsätter: ”Lägg på en nolla, lägg på en nolla, hahaha! De har han råd med, me en sådan dyr bil!” Sa polarna samstämmigt, jaa, ropade vi nästan i kör.

 

P-vakten replik: ”Men det kan jag inte”

Det socialt trevliga samtalet flyter på kort stund till. Sen går P-vakten femton meter ner mot Hornstull. Då möter P-vakten två män. Det visade sig vara ägarna till bilen.

Vi ser hur ägarna vädjar. Och vädjan gick hem. Dom slapp böter.

Bilisterna går lättade fram till sin bil.

 

Då brister polarn ut: ”Vi har stått här och snackat med vakterna länge bara för att uppehålla dom så att ni skulle hinna tillbaka. Ni kan väl ge oss en hundring för tack för hjälpen!

 

Bilägaren, replik: ”Tyvärr, jag har inga kontanter men om jag hade haft det skulle ni få en hundralapp.”

Polarn svarar: ”Men gå ner till bankomaten då!”

 

Bilisterna tänker hoppa in i sin bil, då den ene tvekar. Går till bagageluckan och hämtat en oöppnad spritflaska och säger: ”Dela på den här broderligt!” Och de gjorde vi som va fem, men blev sju polare innan flarran va tom på åtta rödnäseminuter. Men den delades exakt broderligt.

FLASKA 1

KLEINER FEIGLING DASORIGINAL. ON THE ROCKS FEIGENLIKÖR – 20% vol JETZ BESTELLEN.

BERGIS SMUGGEL FÖRRESTEN!

 

Ska vi ta registreringsnumret och anmäla honom för smuggel? Sa polarn i sin slutreplik.

Sen knalla ja vidare färd för mej…

HEJHOPPSTOCKHOLM

Som i vanlig turordning står för att det finns nog ett hopp om vår storstad trots allt.