Törs jag säga vad jag tycker? Törs du?

Törs jag säga vad du tycker? Törs du?

Ja, de törs du! om du är full! eller korrekt osmaklig och inte rädd att den du mjölkar eller lever av säger: ”Hallå, halleluja prisad vare jag, just jag själv, inte du!”

Vad är ditt pris min hora säger nån då.

Mitt pris är i alla fall minst femtio spänn! Men vem vill höra? Stäng av ditt snack i kafferast! Kom inte här och komma!

Nu tampas jag med moraler och bindestreck, utpekad och hånad! Misstrodd och missförstådd i mina tankar.

OM ETT VISST MÖJLIGT SCENARIO

Låt mej be. Förresten, de gör ja inte så ofta längre. Men full har ja vart, skrikit på vemsom! Gjort påhopp, ångrat mej och sen bedövat mej! om å om igen! Vem började? du eller jag?

Törs jag säga, att jag känner obehag av att de bredvid mej, på mitt säte i kupén, sitter två män och språkas både med kropp och för mej vilt och onyanserat språk, högt och främmande obegripligt?

Vad är kultur? vad är en tillhörighet? Vem bestämmer det? Vem ska bemöta vem? Hur många gånger har en pissmyra blivit nedsläppt i en rödmyrestack och påstått att han trivs, eller ens överlever?

Det kom en skadad man till en okänd by. Tja, han haltade in i byn, på vinst eller förlust. Hungrig och sårad sågs han av den hemmavarande befolkningen i vår by. I huvudsak kvinnor och barn denna dag. Männen var ute och gjorde vad? Lekte? Satt på varandra? eller samlade mat? Kanske till och med var ute på plundringståg eller jagade. Men de få som hade harmoni i byn, tyckte det var väl okey att en stackare fick plats och lät han stanna, fick även mat.

I den tropiska vegetationen vid urskogen djupaste dal, dansade en människa glad åt att det vart dagen idag. Plötsligt kommer okända varelser och tar all mat och dödar karln! Ja de tar allt och går igen.

Tusen mil bort har en sjukdom dödad nio av tio människor.

Längre bort sitter det härskare och skrattar åt sina slavar.

Vid havet står det femton millioner utsatta till som har fått gå från det dom kände till vid vattnets unkna strand.

I Sthlm står en Ursvensk man och säljer sin gatutidning. Lyfter opp huvet och säger: ”Märkligt, ja har stått här i snart tolv år och ingen har erbjudit mej en bostad”

Törs jag säga vad jag tycker? Törs du?

Törs jag säga vad du tycker? Törs du…

jae