Idag var jag – efter förfrågan – tittade på en tänkbar lokal, att ställa ut fotografier samt hålla en mindre föreläsning i.

Det var inte mindre än Socialförvaltningens stora komplex. Där dom stora övergripande frågorna och handlingsplaner genomförs, efter de först spikats i Stadshuset förstås.

Allt från boendefrågor, EU-medborgarnas situation. Ja där det också byggs förebyggande strategier i allehanda sociala frågor. Från Enheten för hemlösa till förorternas sociala ställningstaganden.

Där i matsalen på sjätte våningen ovan Södra Station spanade jag idag in de tänkbara väggarna.

Tina Bjerke Administrativa avd./ Intern Service- Caféet, visade mej runt. Tina håller även i utställningar i lokalen.

För dagen fann jag barnteckningar. Ja, precis som om det vore vicka barn som helst från den stora massan. På ett sätt var det så rätt gissat.

På ett annat inte. 

31/8 var det 13:e året i rad som Stockholms stad tillsammans med 23 länskommuner anordnade ”Familjehemmens dag” på Gröna Lund. En av aktiviteterna var att anordna en teckningstävlan för barn.

Årets Tema: DRÖMHUS

Här återger jag några av dess bilder. Teckningar och målningar från barn som lever på familjehem. Familjehemmets dag är ett sätt för staden att visa uppskattning för hemmens arbete med utsatta barn. ”Resursteamet barn och ungdom.”

Nästan alla bilder kunde jag fånga i några svep. Längre ned av denna bildserie närstuderar vi ett par tre stycken! Håll till goda gott folk!

A

B

C

E

PRECIS SOM VILKA BARN SOM HELST

 

Men så tar vi och närstuderar. Barnet till detta alster önskade att få bo i en hund. Där ett ben var ”pappas kontor” Svansen ett ”Bordsben” Å lite så

AA

ETT BARN SOM VILL BO I EN GOSEHUND. BRA VAL TYCKER JAG

 

Här fick jag berättat av Tina Bjerke: ”Det här barnets drömhus var ett eget hotell, gjort av godis”

BB

HOTELL BYGGT AV GODIS MED SANDSTRAND UPP TILL HÖGER OCH EN FOTBOLLSPLAN TILL VÄNSTER

 

Jo de gäller när man har chansen, tänka stort. Och varför inte låta sitt drömhus vara två fotbollslag AIK o Bajen till på köpet.

CC

DET STÅR: TID 35.00 UPP TILL HÖGER OCH UNDER TID: AIK-5-HAMMARBY 5. I RÄTTVISANS NAMN ALLTSÅ. BRA DÄR SÄGER JA!

 

Då detta ändå är en seriös utställning kan jag inte låta bli att själv peka ut min favobild av alla.

Släng dej i väggen Vincent van Gogh! Här kommer en strålande komponist!

DD

JA DIGGAR DE ÄKTA NAVISTISKA. NAIVISM NÄR DEN ÄR SOM BÄST OCH ÄRLIGAST