Mitt opp i regering och riksstadskrisen idag läste vår nya Socialborgarråd Åsa Lindhagen upp motiveringen till vinnarna av årets S.t Julianpris och utdelade diplom mm. http://bit.ly/1AhbUGy Utmärkelsen är Stockholms stads pris för att belöna arbete som görs för att inkludera människor med funktionshinder i samhället.

Jag ville även själv säga några ord till Socialborgarrådet angående vårt välgörenhetsprojekt. Och jag fick några ord med Åsa. (se längre ner i inlägget)

 

1) Fysisk tillgänglighet. Vinnare Sofia Kyrka.

2) Tillgänglig information och kommunikation. Vinnare Historiska museet.

3) Arbetsgivaregenskaper. Vinnare Gröna Lund.

4) Delaktighet. Vinnare Orionteatern

1

SOCIALBORGARRÅDET ÅSA LINDHAGEN

 

Jag hakade på Lasse, Lars Epstein idag. Mycket för att få möjligheten att för borgarrådet presentera mej och Svennes välgörenhetsprojekt ”Årets almanacka 2015 Johnny och hans vänner”

2

LASSE SKOTTAR PÅ

 

Kul! Mitt under utdelning dök Sofia Kyrka upp som en av kandidaterna till priset för ”Fysisk tillgänglighet” Ja har ju haft att göra med Sofia församling i ett å annat och är nära vän med fler av de ansvariga i Sofia. Kyrkan gick och vann.

3

SOFIA FÖRSAMLING VANN 2014 ÅRS VINNARE I FYSISK TILLGÄNGLIGHET

 

I halvlek dök Josefine Axefall upp i rullstol.

Josefine håller föreläsningar om motivation, om att kunna genomföra det man vill och att våga tro på sig själv.

Hon öppnade med att titta storögt på mic-stativet, upp på micken hon givetvis inte nådde. Drog ner stativet i hand som värsta rockare och sjöng lite tillgjort: ”I can aiv ja can aiv.

Sen fortsatte Josefine Axefall. ”Jag har ett handikapp! Jag har ont i örat” I den andan drog hon några exempel på hur det kan se ut att bli bemött i rullstol.

Ja, Josefine kunde konsten att på ett pedagogiskt sätt skämta om de handikappades situation utan att tappa fokus på verkligheten.

JOSEFINE AXEFALL

JOSEFINE AXEFALL

 

Så stod Orionteatern på tur för att få priset. Teaterns mottagare av utmärkelsen var klart den gladaste. Så lyckliga detta gäng blev. Och det blev omvänd humor då deras talare skulle säga några ord efter att Josefine sänkt micken

5

Efter utdelningen fick jag några ord med Socialborgarrådet Åsa Lindhagen. Vi bytte mailaadresser. Jag presenterade Hellstones och mitt välgörenhetsprojekt och fick ett löfte att Åsa skulle titta på det. Jag hoppas verkligen staden vill vara med i vårt projekt. Och att staden har med en representant på den dagen vi kommer ha en manifestation för de utsatta i samhället. Vi behöver även draghjälp nu så att det blir en fin slant till de utsatta via Sthlm Stadsmission.