Historiskt började det med en tratt att hålla i örat och man vevade på en vev för att komma till växeln. Där uppgav man ett nr ex 2453 Och då satt det en telefonist och kopplade fyra sladdar. Så kom man fram. Sen kom hemmatelefonen. I tur den stora tiokiloslådan som var bärbar. Sen blev de mindre och mindre. Sen blev de större med flera funktioner. Platta s.k. smarta telefoner.

Nu har vi nått vändningen med all säkerhet.

De flesta verka någon gång tappat sin telefon så glaset gått sönder.

Det finns allehanda tillbehör för att minska risken glas spricker.

Men det räcker ju inte.

Vem går inte omkring med sprucket glas?

Lek med tanken att det finns 4 millioner telefoner nu i Sverige. Alla tar upp telefonen 20 gånger per dag.

Det blir 80 millioner gånger per dag en telefon hamnar i en hand.

Hur många gånger kan du ta upp telefonen innan du råkar tappa den? Du tappar den förr eller senare. Så är naturlagen! Jag kan tänka mej att ungefär var tredje gång du tappat telefonen spricker glaset!

Min första smarta telefon tog jag upp i handen 3600 gånger innan glaset gick sönder. Min andra tog jag upp i handen endast 800 gånger innan glaset gick sönder. jag trodde jag lärt mej, men det går inte att lura naturlagarna, vi är ju inga maskiner!

En smart telefon koster i snitt 3000:- Efter cirka två år är det nåt som plötsligt inte funkar bara så där. Då måste vi köpa en ny. Med de 1500:- i reparationsavgift plus de 3000:- blir det på två år 4500:- lågt räknat! Där på ska du lägga cirka 250:- per månad i tel o internetkostnad = 6000:- Summa för 2 år blir 10500:- också detta lågt räknat. Du kommer alltså upp i en kostnad närmare 450:- per månad!

Alla icke hemlösa har ju en hemdator! Eller hur! Så dessa smarta telefoner behövs inte egentligen. Jag känner att nu är taket nått och nu kommer det bli inne med en vanlig lur igen. Eller till och med ingen lur alls. Jag kommer definitivt aldrig mer köpa en smarttelefon. Sanna mina ord!

Om tio år kommer vi asgarva åt hur dumma vi var och hur lättlurade vi var då den smarta dumma telefonen kom!

nya-gammala-telefoner-11765735

ÄLDRE TELEFONMODELLER 

img_1389

MIN OCH LINDAS SMARTA DUMMA TELEFONER