Igår träffade jag Roffe Sjöberg. Där stod han och hängde vid trappen till Högalidskyrkan med dagens andra pilsner. Roffe har fått äran att både vara med i fotoboken och Årets almanacka 2015. Roffe gör mer än gärna lite uppmärksamhet till mitt senaste färdiga projekt. Observera trädstammen oppe på vår kulle. Vi diskuterar varje år om detta är en björkstam eller asp. Vi tror nämligen att det är en hybrid eller en stam från urtiden.

roffe o almanack

ROFFE PÅ HUGGET MED SIN ANDRA DAGENSPILSNER GÖR REKLAM FÖR ALMANACKAN

Så fixerade vi Roffe opp vid stammen. Här sprang han på sina barnsben. Grät när parkförvaltningen sågade bort hans bänk i högalidtrappen för nåt år sen.

Roffe Sjögren

ÄR DET EN BJÖRKSTAM ELLER EN ASP?

 

Så här ser fronten ut till årets almanacka 2015

Almenacka

ROFFE LÄNGS NER TILL HÖGER

Vi avslutar denna fm med ett utdrag från fotoboken.

”Roffe, en mycket god vän från Tullen. Hans bluesspelande på gitarr, efter att han först värmt upp förstås, ligger på en musikkänsla utöver det vanliga. Roffe och Staven, som dyker upp längre fram i denna bok, var ett radarpar på bänkarna. Hammarbajare, älskare av »Chucken«, Chuck Berry. Killar som Roffe gör aldrig en fluga förnär. Möjligtvis händer det när daghärbärget Frälsis besökts på Långholmsgatan och Roffe är på G till bänkarna att han då saxar mellan bilarna i korsningen Hornsgatan/Långholmsgatan, viftar med armarna och är smått upprörd över alla bilar som där bränner och inte visar hänsyn.” från min fotobok HÅLL HÖJDEN! sida 30-31 ROFFE POFFE PÄRON PUNG

PS: DAGENS GÅTA. Hur många indianer får det plats i ett träd?