Moderaterna kopplar rånet i Södertälje till Ungdomens hus

Fittja De fyra personer som häktats för inblandning i rånet mot en guldsmedsbutik i Södertälje förra fredagen är alla uppväxta i Fittja. Att några av dem tidigare har varit mycket på Ungdomens hus skapar nu – återigen – en debatt om ungdomsgårdens verksamhet. Att några av de misstänkta rånarna tidigare har tillbringat mycket tid på Ungdomens hus får nu Jimmy Baker (M) att kräva att verksamheten görs om.
– Redan efter skottlossningen inne på fritidsgården 2010 föreslog jag att Ungdomens hus skulle ändra inriktning och bara fokusera på ungdomar i gymnasieåldern. 23-, 24-, 25-åringar ska inte springa på fritidsgårdar. De ska få hjälp via Arbets- och kompetenscentrum och ­socialtjänsten, säger Jimmy Baker (M).  Slut citat Södra Sidan http://www.direktpress.se/sodra_sidan/Nyheter/Moderaterna-kopplar-ranet-i-Sodertalje-till-Ungdomens-hus/

Ungdomens hus har inte med kriminalitet att göra, möjligtvis i positiv stapel. Att lite lite äldre ungdomar ”hänger sig kvar” på gården beror på den enkla anledningen att det är här dom fått bekräftelser, vuxit och känt trygghet. Därför stannar de äldre sig kvar en kort sekund. För vem vill som utsatt individ – vilka folket till stor del är i miljonprogrammet – ge sig in i en kamp om jobb som redan är förlorad innan man sökt det, pga av etnisk bakgrund och ofta språksvårigheter.

Och att som Jimmy Baker (M) hänvisa de äldre till socialen är ett påstående som inte är förankrad i verkligheten. Sådana här kopplingar som Baker gör kan användas i alla sammanhang i så fall, oavsett sakfråga!