Plattan-butiken. Det fick jag lära mej idag att Stadsmissionens butik inne i Kulturhuset går under namnet ”Plattan-butiken”

Här sitter jag nu i helgen och signerar.

sing 1

Eftersom undertiteln på boken HÅLL HÖJDEN! är Rapport från Bottenplattan får du nu bakgrunden. Då jag började skriva om oss hade jag ingen fast punkt att blogga från http://hemlos.situationsthlm.se/johnny/ Därför satt jag ibland i kafét uppe i Kulturhuset tredje våning. Tittade ner på Sergels Torg. Såg plattan som ligger under marknivå.

Plattan = knarkare = botten = Bottenplattan = Rapport från Bottenplattan. Då skapade jag etiketten ”RAPPORT FRÅN BOTTENPLATTAN” på bloggen. Vilket blev den kategorin som jag använder mest, tangerat med kategorin DIKTER OCH POESI över tusen sidor har jag hitintills skrivit på Situations Stockholms blogg om oss. nu skriver jag oftast på: https://www.ekebert.se

 Här ser ni bild 29 från HÅLL HÖJDEN! sidan 66 med texten från sidan 67.

JAG BLEV RADIOREPORTER

JAG BLEV RADIOREPORTER

Här är jag i rollen som radioreporter för det då nystartade radioprogrammet Radioskugga. Vi blev nominerade till det Stora Radiopriset 2011 efter endast fyra program. I två kategorier, Årets kulturbildare och Årets närradio, och vi vann priset som Årets närradio med motiveringen: Engagerad, insiktsfull och närvarande radio i en verklighet som berör och fångar lyssnaren och är ett viktigt inslag i samhällsdebatten. Vi gick på gala och jag fick äran att hålla tacktal och sen passade jag på att läsa:

Som genom ett trollslag har våra röster blivit hörda. Som genom ett trollslag står vi här,
Som genom ett trollslag.

Det blev mediapådrag tack vare priset och jag har nu varit med i bland annat P4 Extra hos Lotta Bromé som gillade min dikt. Kul ju!

Kunderna kommer kunderna går i Johns boksigneringstid

sing 3

Kommer och går då ja signar på…

sing 4

Här ser vi Carolina en av många som läser mina bloggar och gjort det i flera år. Jag tycker det känns bra att så många känner igen de hemlösas fotograf idag och allt vad det innebär. Jo, det är förvånansvärt ofta medborgarna nog allt vet vem jag är, nice ju!

Avslutningsvis för denna lördagsafton bjuder vi på en vacker bild som spränger bilden av den ledsna bittra tiggaren från öst. En annan grupp utsatta.

sing 5

Med det återstår det endast:

HEJHOPPSTOCKHOLM Som i vanlig ordning står för att det finns nog ett hopp om vår storstad trots allt.

PS: Följa John i flödet? Tryck då gilla här! https://www.facebook.com/ekeberts

http://www.twingly.com/search?q=Stadsmission%7CStadsmissionen%7CStadsmissionens%7CKlaragården%7C%22unga%20station%22%7CStenfasta%7CBullkyrkan%7C%22Grillska%20huset%22%20OR%20link%3Astadsmissionen.se%20lang%3Asv%20sort%3Apublished