Utdrag från Matteus:

 

Varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget? Och hur kan du säga till din broder: Låt mig ta bort flisan ur ditt öga – du som har en bjälke i ditt öga? Hycklare, ta först bort bjälken ur ditt öga, så kan du se klart och ta bort flisan ur din broders.” Slut citat. Ett väldigt passande Bibelord i den situationen jag lever i just nu.

 

En missbrukare ofta med psykiska besvär och ett tungt bagage att bära. har som krav på sig att dels be om förlåtelse, dels att gottgöra eller lova att det ska bli bättring.

Medans en människa som slarvar med att passa tider och liknande. Eller inte hör av sig över huvud taget fastän lovat det. Kan lätt smita undan och bara enkelt säga: ”Jag har så mycket att göra.” I längden gör det ont i den som ständigt drabbas av detta. Precis som det gör ont för en anhörig eller nära vän att se en vän tagit återfall.

 

Jag måste alltid säga vad jag har gjort, det kräver omgivningen. Så har det alltid varit, utan undantag.

Som att: ”Det blev för mycket drickande förra veckan jag ber om ursäkt.”

Ofta får heller inte en missbrukare förlåtelse i allmänhetens öga. Utan är stämplad.

 

Även detta: Om någon har fattat fel beslut mörkar personen ofta det. Sånt ser jag. Många törs inte, kan inte erkänna det. Men det märker jag på personen genom att jag bär det bagaget som jag gör. Förlitar mej på mina instinkter.

 

Jag är väldigt, väldigt trött på detta hycklande. Därför bryter jag kontakten med några. Stängt av mitt Företagsfacebook jag hade på Lise sida. mm.