ETC 1

 Därför hämtade jag upp lördagens ETC-Stockholm från Bandhagshemmets brevlåda, där ETC-Sthlm låg tillsammans med annan morgontidning, nu på morgonen, upp till mitt rum. Det är ju i alla fall ja som är prenumerant.

Saken hör till den att då jag på fredagens fm hade samtal med viss ansvarig personal här fick jag sagt till mej:

”Är det inte lika bra att du flyttar? Låter din Socialsekreterare hitta ett annat ställe åt dej. Det finns gäster som kommit till oss med telefonluren i hand och någon har skrikit i andra änden: ”Han bor inte i ett råtthål” Och menade den klienten som hade telefon i handen.”

Jag passade även på att ta upp att de få toaletterna (endast finns en toalettrulle.) Och den är i princip alltid slut. Då svarar viss ansvarig personal: ”Det är ingen ide att placera ut flera rullar toalettpapper för då tar gästerna dem till sitt rum”

Jaha tänkte jag, de här var ju redigt tungt komplicerat! J för Bandhagshemmet Aspudden. Alltså att gäster tar varsin toalettrulle till sina rum om det råkar finnas flera toarullar än en på de få WCn (fyra stycken toaletter på tjugofem klienter, samt två duschar) Egenafgiften ligger på 4900 kronor. Resterande 35000 kronor betalar kommunen per månad för vardera klient på stödboenden. Ett par toalettrullar kan tydligen stjälpa budgeten? 

Min kommun ringde mej igår på dagen när jag va ute på stan och spanade samt jag hade vissa inbokade möten.

”Personalen känner sig påhoppade och det går att gissa vem och vilka du syftar på i dina bloggar. Du bör fokusera dej på din drogfrihet och inte skriva om Bandhagshemmet. Är det inte lika bra att vi ser om det finns ett annat ställe till dej John?”

Igår då jag kom tillbaka till ”stödboendet” gjorde jag dels ett tillägg i vardera av de tre blogginlägg samt justerade texten så det inte finns möjlighet att gissa vilken/vilka av de sex stycken från personalstyrkan som jag skrev hur dom uttalat sig mm.

Fick även ett mail från en utomstående person hur tänket går nu. Hur andra även kan uppfatta det fortsatta förfarandet både från kommun och från Bandhagshemmet. Det lyder som följande:

Det är nån på nån nivå högre upp som sagt åt xzåäö (min socialsekreterare) o mellanchefen 666 och att försöka lirka bort dig ”för ditt eget bästa”. Det chefen och xzåäö tagit upp med dig är så under all kritik. Ett maktmissbruk och utnyttjande av människor som är beroende av deras välvilja. Det krävs mod utan dess like att klaga på den som ger mat o tak över huvudet (egenavgiften brukar ju betalas av soc eller pension). Såklart man hellre är tyst än ifrågasätter. Särskilt om alternativet är att sova i en källare nånstans. Men att andra boende tycker det är obehagligt är bullshit. De riskerar ju vare sig liv eller hem pga av det du gör. De kan ju bara få det bättre.

Dig försöker dock makten få bort för att inte väcka upprorskänslan i de andra. Skickat från min iPhone

Det kommer ett och annat mail nu till mej från människor med insikt i dessa frågor. Jag samlar dem på hög. Kan vara bra att visa upp senare i detta – som nu blivit ett intermezzo.

Nu punkterar jag åter: Jag tar detta hursom. Jag skriver om det jag, enligt min uppfattning upplever. Och så vitt jag vet finns det inte censur i Sverige på udda eller besvärliga uttalanden som kan få andra att gå i klinch och slåss med näbbar och klor.

Så.

Eftersom jag inte vill riskera att min ETC-Sthlm hamnar på frukostbordet på Bandhagshemmet matsalsbord nu på lördagsmorgonen var jag human och hämtade upp ETC-Sthlm till mitt rum. Det är det du kan se i medföljande fotografier.

ETC 2

 

ETC 3

HEJHOPPSTOCKHOLM Som i vanlig turordning står för, att det finns nog – trots allt – ett hopp om vår storstad.