Texten, ett utdrag ur ”HÅLL HÖJDEN!”

Bild 42 då? Jo den är tagen i Drakensbergsparken där Tantolunden börjar. Vi från bänkarna så att säga benämner detta ställe ”Bänkarna i Tanto” eller ”Tullen”. Här, där Stockholms största park börjar är det helt fritt fram att förtära alkohol men det är inte det som gör att vi samlas här. Vi samlas här för dels att det bor en hel del ”lirare” runt här. Det ligger ett bolag ganska nära. Men kanske det viktigaste: Tanto med omnejd – för oss alltså är det enda stället man kan råka somna in på utan att bli muddrad och plundrad. Och det är inte alls ovanligt, att om man råkat tappat något eller glömt nåt är det alltid någon som ser till att sakerna kommer till rätta. Det kan vara allt från en bunt S-Sthlms tidningar till hela ryggväskor, kepor, ja faktiskt vad som. Men visst, tiderna förändras även i vår säregna sfär. Det kommer in nytt folk som inte förstå dessa ”Tullens koder”. Medborgarna här runt har också en liten speciell ”tröskel” och förståelse för ölisarna så att säga. Ofta känns det som ett naturligt inslag i området. Flera original vistas runt Tullen och inte att förglömma, Söderandan!

 

HEMMA HOS SLAKTARN

Så en dag skulle jag nyss härom leverera den digitala födda printern ”MINA GOA GUBBAR I TANTOLUNDEN” till Slaktarn, alltså Kennet som är trummisen längs fram i bild. Vad skådar då mitt norra öga? Jo om inte självaste Johannes Rohrwacher som även lyssnar på namnet Jonte (gitarristen till vänster i bild, befann sig hemma hos Slaktarn.

 


”HEMMA HOS MEJ”

Idag ringde Jonte som även han önskade sig en print! Sagt och gjort! Jonte dök upp på Stödboendet Lönnen och vi drog en låt på gitarrerna. Just det, sa ja till Jonte! Och klippte en tredje bild!!!

HEJHOPPSTOCKHOLM som i vanlig ordning står för att det finns nog ett hopp om vår huvudstad trots allt! Blink, blink!!